Lucrurile care suna la fel pot sa fie opuse

Intrebare: Kabbalah vorbeste despre daruire si despre unitate. Dar asta nu e asemanator cu ideile comuniste, care ii inspaimanta pe oameni?

Raspunsul meu: Ideea de comunism n-a fost rea in si de la sine, dar problema ei a fost ca nu a avut mijloacele pentru a schimba natura umana. Asta s-a intamplat in Rusia socialista si in kibutz-urile israeliene. Nu aveau metoda potrivita.

Kabalistii par sa foloseasca aceleasi cuvinte si acelasi obiectiv. Insa comunistii erau seculari, pe cand Kabbalah vorbeste despre Creator. Cu toate acestea, si acest lucru este irelevant, caci Creatorul este natura altruista, iar creatia este o persoana care doreste implinire. Asta e totul. Diferenta fundamentala intre Kabbalah si comunism consta in altceva: Cum poate natura umana a completului egoism, sa fie schimbata, pentru ca oamenii sa inceapa sa isi iubeasca vecinii?

Daca socialistii ar fi avut ocazia sa isi schimbe natura egoista! Insa nicio putere si nicio metoda din lumea noastra nu este in stare sa schimbe natura omului, pentru ca toata lumea noastra este egoista. Toate dorintele, actiunile si gandurile omului sunt absolut egoiste si, ca urmare, lumea noastra nu are nicio forta capabila sa ne corecteze.

Atunci cand in persoana apare un „punct din inima”, un embrion al calitatii daruirii (Bina), aceasta se poate schimba si poate dobandi calitatea daruirii prin metoda corectarii, Kabbalah. Aceasta ii va permite persoanei sa se uneasca cu alte suflete si, in interiorul unificarii, va dezvalui Forta Superioara care l-a creat – Creatorul.

Socialismul, comunismul si alte metode vorbesc despre ceva ce suna asemanator cu Kabbalah. Insa singurul mod de a realiza unificarea si de a dezvalui Forma Superioara de viata (care este spirituala si eterna) este cu ajutorul unei forte exterioare – Creatorul.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: