Lucrurile inteligente ne vor face mai deștepți?

273.02Întrebare: Ca o consecință a pandemiei, acum există o criză în creștere în producția de microprocesoare, microcipuri care sunt literalmente în orice, de la mașini la telefoane. Pe de o parte, toate lucrurile devin inteligente; pe de altă parte, crizele în producția lor sunt în creștere.

Prin urmare, producția de mașini, telefoane etc. se reduce. Pentru cei care produc microprocesoare, cozile sunt programate cu câțiva ani înainte. Aceasta înseamnă că rafturile magazinelor vor începe să se golească după ceva timp; se apropie o penurie globală de echipamente inteligente.

Care este viitorul tehnologiilor inteligente pentru umanitate în ceea ce privește consumul?

Răspuns: Nu văd nimic rău în asta. Desigur, nu sunt în favoarea adunării tuturor cărților și a arderii lor. Dar dacă nu vom urmări microcipuri în fiecare frigider și în fiecare fier de călcat, nu cred că vom suferi din cauza asta.

Dimpotrivă, vom putea să dedicăm mai mult timp vieții noastre obișnuite de zi cu zi; vom invata sa primim mici bucurii de la lume, de la familie, de la copii. Cred că toată această tehnologie este un eșec imens al umanității în încercarea de a se ocupa cu astfel de jucării.

Întrebare: Este un consum excesiv. Pe de altă parte, această tehnică, parcă din exterior, demonstrează unei persoane legătura exterioară a lucrurilor. Și dacă acest lucru nu se dezvoltă, conexiunea se va schimba în unele lucruri interne?

Răspuns: Desigur. De ce nu ne-am întoarce undeva în secolul trecut într-un sat, cu cărțile potrivite, poate chiar cu computerul potrivit, dar fără Internet, fără tot ce ne înfundă creierul și ne ocupă timp?

De ce nu putem, în mod normal, să ne înconjurăm calm cu lucruri inteligente care ne vor face mai deștepți și să nu ne transformăm pur și simplu în idioți folosind realizările altora care sunt, de asemenea, fără valoare?

Cred că a venit de mult momentul să facem o reevaluare a valorilor.

Orice dezvoltare vine întotdeauna la ceva. Așa cred că va fi și asta. Singura problemă este că în vremea noastră, prea mulți oameni, bazați pe interese pur mercantile, sunt interesați ca totul să continue așa cum este. Prin urmare, nu există prea multe speranțe că schimbarea se va produce pașnic. Dar, pe de altă parte, sunt sigur că acest lucru se va termina curând.

KabTV „Kabbalah Express” 19.10.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: