Lumea a fost creată cu o binecuvântare

Întrebare: De ce a fost lumea creată prin a doua literă „Bet – ב” și nu prin prima literă „Aleph – א”?

Răspuns: În ierarhia dezvoltării, litera „Aleph” apare mult mai târziu în lumea Atzilut. În lumea superioară, litera „Yud – י” apare  prima  și litera „Bet” a creat lumea noastră în lumea de sus, „Bereshit ” (la început), deoarece această litera ne învață în mod special despre început.

În prefața la Cartea Zohar, articolul „Scrisorile lui Rabi Hamnuna-Saba” spune despre toate literele alfabetului ebraic.

Întrebare: În acest articol, se spune că fiecare literă „se apropie” de Creator și „cere” să înceapă crearea lumii, iar Creatorul a găsit un defect în fiecare literă. Ce înseamnă că litera s-a apropiat și a cerut „să înceapă cu mine”?

Răspuns: Aceasta înseamnă că, Creatorul a provocat atitudinea fiecărei litere in Lumina Lui, indiferent dacă era sau nu era capabila să fie la începutul programului de dezvoltare a creației Sale. A devenit clar că numai litera „Bet” a fost „capabila să „creeze in lume, deoarece cuvântul „Bracha” (binecuvântare) începe cu ea.

În litera „Bet„, există o legătură între litere în sine, care deja este un Kli (creatura) si Creatorul (Lumina). O conexiune la interior ca acest lucru nu există în nicio altă literă. Fără o binecuvântare, fără acea caracteristică intrinsecă care există în litera „Bet„, restul literelor ar fi fost tăiate din Lumina și nu ar fi fost în măsură să efectueze sau să dețină energia, puterea.

Din Lectia Cabala în Limba Rusă 7/17/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed