Lumea este bine, problema este in voi!

Întrebare: Ai spus că dacă nu dorim să ne schimbăm prin propria alegere, natura ne va forţa să o facem. Ce schimbare poate face micul nostru grup de Cabala în lume, dacă majoritatea oricum nu vrea să se gândească la nimic?

Răspuns: Este mult mai uşor pentru majoritatea lumii să se schimbe decât pentru noi, pentru că ei nu au liber arbitru. Voi aveţi liber arbitru pentru că aveţi o inimă egoistă şi un punct din altă lume.

Există două forţe în voi şi de aceea sunteţi într-o continuă dispută şi zbatere între ele. Ele vă aparţin dar nu aparţin întregii lumi! Ei sunt bine: Atunci când se simt rău, este rău, când se simt bine este bine, atunci despre ce lume spirituală vorbim?

Fără aceste două forţe, nu există liber arbitru pentru a alege între ele; nu sunt urcări şi coborâri; nu există gânduri de genul cum să avansezi; nu există credinţă deasupra raţiunii. Raţiune şi credinţă deasupra raţiunii? Malchut şi Bina deasupra ei? Majoritatea oamenilor nu au nicio conexiune între aceste două lumi. Conexiunile dintre ele există numai în noi, în fiecare dintre noi! Este problema noastră şi restul lumii nu o are.

Deci, de îndată ce faceţi o alegere, produceţi un impact tuturor celorlalte suflete care nu au liberă alegere; faceţi să curgă alegerea, voinţa şi dorinţa voastră în ei şi îi conduceţi ca un păstor care conduce mii de vaci. Evident, este mai uşor să fii vacă decât păstor, deoarece el trebuie să cunoască drumul. Dar asta nu depinde de voi; trebuie să deveniţi un păstor!

Din  Lecţia 6, WE! Congres 4/3/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed