Lumea este deja reciproc conectata, deci, cum ramane cu noi?

Întrebare: Lucrăm în special în grupurile noastre locale. Cum putem împărţi efortul nostru corect între munca în grup şi activităţile comune cu alte grupuri?

Răspuns: În primul rând, trebuie să încercăm să facem parte din planul general, în conformitate cu care, în cele din urmă, toate grupurile noastre din întreaga lume trebuie să se simtă ca un singur grup mare. Problema este că nu avem suficient de mulţi oameni, în special manageri de proiect. Trebuie să organizam activitatea astfel încât fiecare grup ar trebui să ia parte în procesul general, în funcţie de specificul ţării şi al regiunii.

Acum, de exemplu, lumea experimenteaza pe o perioadă de răscoale, şi toate grupurile noastre trebuie sa lucreze, ca răspuns la asta. Aceasta, desigur, trebuie să se facă ţinând cont de condiţiile locale, uşor, în mod rezonabil, şi într-un mod care sa poata fi înţeles. Nu poate exista faptul că un grup vrea să se ocupe de acest lucru si un altul nu. La urma urmei, este nevoia prezenta. În cazul în care lumea deja simte că e reciproc conectata, trebuie s-o tratam ca pe un grup. Poate ca nu înţelege situaţia încă, poate fi confuza, dar a fost deja formata.

Sistemul spiritual se descoperă astăzi, Malchut din lumea Assiya, şi astfel toată lumea recunoaşte deja unitatea globala. Odată a fost perceputa diferit, dar acum este exact în acest fel. Cabalistii obişnuiau să spună că înţelepciunea Cabalei va fi dezvăluita la sfârşitul secolului 20, deoarece Malchut din lumea Assiya coboară în lumea noastră. Putem să descriem acest lucru în mod diferit: Este dezvăluita din interior, ca o retea care se ridica din strafundul oceanului şi ne închide pe noi, peştii mici, care suntem capturati în el.

Aceasta este situaţia din lume astăzi. Suntem în această retea, dar suntem in ea de bună voie, spre deosebire de alţii, pentru că-i conduce printr-o criză. Acesta este motivul pentru care trebuie să facem tot posibilul pentru a le explica celor prinşi în retea: „Acesta nu este sfarsitul lumii, deloc. Nu mai putem scăpa de aceasta retea, nici macar nu visati la aceasta. Putem înţelege legile sale şi să le folosim în favoarea noastră. Dacă înţelegem situaţia, vom obtine placerea, eternitatea, integritatea şi o nouă viaţă minunată. Lucrurile nu vor fi la fel. Deci, haideţi să vedem despre ce este vorba. La urma urmei, nu avem de ales. ”

Trebuie sa facem „reclama” la noua realitate. Astăzi politicieni, experţi si oameni de ştiinţă deja vorbesc despre asta. Aceasta este munca noastră în ceea ce priveşte lumea şi grupurile noastre.

Mulţi dintre noi suntem inca ingrijorati cu privire la propriile noastre probleme. O persoana vrea să atingă lumea spirituală şi nu o vede în legătura cu alţii. Îmi amintesc cum eu personal am găsit greu de digerat această idee. Am auzit şi am citit mult despre acest lucru şi încă nu puteam conecta acest lucru direct la mine. „Ce este scris acolo este un lucru, iar eu sunt un alt lucru.” O persoană poate folosi cuvinte frumoase pe plan extern, dar pe plan intern trateaza lumea într-un mod cu totul diferit. Deci, numai forţa generală a grupului, care opereaza asupra noastra, a tuturor împreună, ne poate conduce treptat la înţelegerea corectă.

Astăzi ne ridicam la un nou nivel. Anterior, toată lumea isi facea calcule personale: „Dacă toată lumea studiaza, ma voi alătura deasemenea, în scopul de a atinge spiritualitatea.” Apoi am început să vorbim un pic despre conexiunea în grup, că este singura cale prin care lumea spirituală poate fi atinsa. Acest lucru nu este simplu, iar noi nu am fost de acord în totalitate nici cu asta.
Acum ne confruntăm cu o conditie nouă şi mai avansata, şi nu putem incetini procesul de evolutie. Acest lucru nu depinde de noi. Suntem doar de acord că daca procesul se îndreaptă în această direcţie, vom merge impreuna cu acesta pentru că nu există nici o altă opţiune.
Astăzi, aceeaşi problemă se descoperă peste tot în lume. Dar se manifestă în mod diferit în lume şi pare să se transforme în direcţia noastră. Oamenii încep să sufere din a fi conectati intre ei. Ne dorim sa fim în grup şi în acelaşi timp, nu se poate ajunge la această conexiune reciprocă. Este opus în lume. Legătura uneste pe toată lumea, împreună, împotriva voinţei lor. În cazul în care grupul ar fi mers deasemenea în această direcţie, lucrurile ar fi fost mult mai uşoare.

Dar nu vedem că suntem conectati intre noi. Trăim ca şi insule izolate în oceanul umanitatii. Acesta ne descopera o conexiune strânsa, crescatoare, de la care nu există nicio scăpare, întrucât noi, în grupuri, parem a fi total deconectati.

Acesta este modul în care suntem obligaţi să ne conectam de bunăvoie şi independent şi sa construim o reţea generală între noi. Trebuie să ma conectez eu insumi. În cadrul retelei uriase de suflete, grupurile noastre sunt libere de sirurile sistemului general. Astfel, ni se dă posibilitatea de a ne conecta la reţea, utilizând puterile noastre proprii şi de a crea aceste conexiuni. Aceasta este munca noastră.

Să sperăm că ne putem explica acest lucru mai bine pentru noi înşine, inclusiv cei care s-au „mutat deoparte”, deoarece nu pot accepta această situaţie. Acesta este motivul pentru care avem mari aşteptări de la convenţia din decembrie. Pana la urma, astăzi întreaga lume este deja legata reciproc, în timp ce noi nu suntem. Acest lucru înseamnă că noi suntem cei care trebuie să se pregătească să facă legătura şi să strige: „Să ne unim!”

Noi trebuie să vedem că lumea este mai corectata decât suntem noi. Toata lumea este conectata de Sus, fără nicio pregătire. Ei sunt, pur şi simplu, „prinşi în retea.” Noi, cu toate acestea, trebuie să descoperim această retea şi s-o construim noi înşine, şi apoi „insulele” noastre vor trage întreaga lume la ele şi o vor învăţa cum să funcţioneze corect în noul mecanism spiritual.

Să sperăm că vom reuşi sa facem un pas important în această direcţie, la convenţia următoare.

Din Lecţia 1 a Convenţiei de la Arava 27/10/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed