Lumea este gradul conexiunii dintre suflete

Intrebare: Moartea lui ARI inseamna moartea lui Mashiach ben Joseph (Mesia Fiul lui Iosif)?

Raspuns: Vorbim despre suflete! Ce are de a face moartea corpului fizic cu asta? Sufletul poate opera in sistemul comun fara sa se descopere in aceasta lume. Sunt multe suflete in aceasta stare. Corpul din lume noastra este o consecinta externa a sufletului care ajuta alte suflete.

Conexiunea dintre suflete este singura noastra realitate. Vedem si intelegem anumite conexiuni intre suflete  in timp ce lucram impreuna si impartim cunoastere si sentimente unul altuia. Totusi, exista un alt tip de conexiune unde sufletele sunt incapabile sa simta adevarata lor stare si deci percep conexiunea lor ca imagine a acestei lumi.

Care este diferenta dintre aceasta lume si cea spirituala? In lumea spirituala, conexiunile interioare intre suflete imi sunt relevate. Invers, cand nu sunt capabil sa descopar aceasta conexiune interioara, o vad in forma exterioara ca aceasta lume, care mi se manifesta intr-o maniera foarte neclara, nesigura si estompata.

Lume (Olam) este un grad al ascunderii (Alama). Eu exist in sistemul comun de suflete, dar ascunderea ma afecteaza si imi prezinta acest sistem in forma inselatoare a acestei lumi. Totusi, este acelasi sistem. Nimic altceva nu exista decat structura singulara Adam HaRishon, sistemul sufletelor conectate. Suntem toti parte din el. Totusi, in loc sa percepem toate sufletele si reteaua care le conecteaza, noi percepem aceasta lume.

De aceea, aceasta lume este numita ultimul grad, adica este complet taiata din actuala noastra perceptie. Este similar cu ceea ce se intampla in timpul pierderii cunostintei ,cand o persoana sta intinsa cu ochii inchisi si are halucinatii. Totusi, eu exist in acelasi sistem. Sunt doar incapabil sa-l percep si deci, il vad intr-o forma distorsionata, asa cum este scris, Fiecare persoana judeca in functie de priile-i defecte.

Dar odata ce imaginea corecta imi devine revelata, voi fi socat sa vad cum totul este diferit de felul cum imi aparea initial. Nu exista lumi separate una de alta; este o singura structura pe care o descoperim pe masura ce ne corectam dorintele. Sunt 5 nivele ale corectiei si, conform cu aceastea, descoperim cinci stari ale realitatii: cele cinci lumi si 125 grade.

Aceasta este ceea ce traim, pentru ca Creatorul, niciodat nu a creat o alta lume. Unele parti ale sufletului comun sunt deja corectate si functioneaza activ, in timp ce restul sunt inca sparte si nu percep conexiunea normala intre suflete. De asta trebuie sa intelegem obligatia noastra pentru a executa aceasta corectie, datoria noastra fata de altii, noi insine si sistemul comun care ii sprijina si pe care il numim Creator.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 5.08.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: