Lumea infinită a libertăţii

Întrebare: Ce înseamnă “a vedea lumea spirituală”?

Răspuns: Nu putem vedea lumea spirituală cu ochii noştri obişnuiţi. Lumea spirituală este percepută în senzaţii interioare.

Şi, chiar dacă în aceste simţuri o percepem ca ceva fără limite şi infinit, nu este determinată de măsurile geometrice ale lumii noastre, ci prin proprietăţile noastre, noile noastre simţuri, viziunea interioară. Şi, odată ce dobândim aceste proprietăţi, totul devine mai simplu şi mai uşor. Începem să vedem forţele care se ascund în spatele fiecărei acţiuni, fiecărui obiect.

Totul este foarte precis, clar şi precis. Noi înţelegem că suntem controlaţi de sus şi că omul are o singură acţiune liberă: a dori să vadă lumea spirituală, în scopul de a se identifica cu aceste acţiuni. Prin el însuşi nu face acţiuni, el nu se identifică cu ele. Dar, el se simte liber să facă asta, deoarece el se ridică deasupra naturii sale egoiste şi, în loc să aplice involuntar toate legile ca înainte, el începe să facă asta din propria voinţă, să le simtă şi să le vadă. Acesta este un caz complet diferit şi dă omului o senzaţie de libertate.

Puţin câte puţin, el începe să fie egal forţei superioare în asemenea măsură în care, nu doar o justifică, dar îi cere să realizeze toate acţiunile care, în esenţă, fac parte din programul său, chiar înainte să planifice să le realizeze. Este ca un copil care aleargă înaintea creşterii cerând pentru el să facă ceva.

Şi apoi, uniunea completă a Creatorului şi creaţiei are loc.

 

Din “Cabala pentru începători”, kab.tv, 01.12.2010

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: