Lumea iti asteapta verdictul

Intrebare: Cum pot incerca in continuare sa unesc lumea daca vad o asa cantitate de arme si cum se pregatesc pentru razboi?

Raspuns: Trebuie sa facem ce depinde de noi. Lumea a ajuns la stadiul inspaimantator si se misca cu rapiditate catre evenimente de nedorit, dar in afara de asta, ramane impartit in grupuri, si nimeni nu doreste sa isi strige interesele, chiar in fata unei amenintari de explozie iminenta.

Fiecare tara se apara singura si are o politica de protectionism, incercand sa se separe de ceilalti. Aceasta tendinta duce la razboi. De fapt, nimeni nu doreste sa se uneasca cu ceilalti si sa aiba grija si de interesele lor. Asemenea jocului de copii unde dintr-o mica mandrie egoista se ajunge la conflict, cu exceptia faptului ca fiecare dintre tari detin arme mortale.

Trebuie sa acceptam faptul ca aceste conditii plasate in sufletul colectiv trebuie sa fie reformat si sa se incerce corectia acestor fenomene. Intelegem ca de la un punct tot ceea ce vedem in lume este testamentul lipsei noastre de efort.

Toti ceilalti oameni sunt lipsiti de liberul arbitru si de capacitatea de a intelege ce se intampla. Cum ar putea atunci sa corecteze ceva? Ei sunt condusi de Sus. Trebuie sa facem in asa fel incat la nivel mondial cupa milei sa depaseasca cupa vinovatiei. Aceasta alegere este doar in mainile noastre.

Nu putem invinui pe ceilalti, iar starile prin care trec sunt consecintele actiunilor noastre. Distanta dintre ei ne arata scurgerea infiltrate in natura dezlantuita in comparatie cu cat de repede facem corectiile in partea noastra. Suntem atat de mult ramasi in urma!

Celor care li s-a dat liberl arbitru si li s-a aratat in ce masura lumea ridica cupa vinovatiei trebuie sa fie constienti de ceea ce fac. Este scris “ar trebui sa ne consideram pe jumatate pacatosi, pe jumatate virtuosi”, si “iar daca cineva face o fapta buna, el se ridica pe el si lumea intreaga pe scara meritelor”.

Deci unde sunt faptele noastre bune? Se pare ca putem face mult mai mult decat facem. Daca vedem ca lumea experimenteaza o problema mare, ea se indreapta direct spre tine, toti spunandu-ne ca inca nu am atins unificarea, diseminarea, unitatea, anularea sinelui si garantia pe care ar trebui sa o obtinem. Sa speram ca ne vom trezi, la fel ca si prietenii noastrii din toata lumea.

Trebuie sa ne gandim la asta foarte bine deoarece conditiile in lume sunt foarte amenintatoare si totul depinde de noi. Fac apel la toti cei  care ne asculta si care ni se alatura din intreaga lume. Doar noi, doar gandul nostru de unitate este capabil sa corecteze lumea si sa nu lase acest stadiu periculos sa creasca intr-o asa masura incat sa intre in confruntare si colaps.
Dinb partea a 4a a  Lectiei zilnice de Cabala  2/27/2011, “Introducere la  Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: