Lumea la răscruce, partea 6

Întrebare: De ce nazismul şi fascismul au dus în mod inevitabil la război, după cum putem vedea în istorie?

Răspuns: Nu poate să fie în alt mod! Cineva îşi poate pune întrebarea, de ce nazismul nu poate rămâne în propria sa ţară? Totuşi, dacă această unitate este bazată pe egoism, ea îşi inspiră conducătorii să subordoneze pe altcineva. Egoismul a pus fundaţia sistemului fascist şi obligă oamenii să lupte. Este ca mafia!

Întrebare: Democraţia bazată pe egoism provoacă, de asemenea, consecinţe negative, dar de ce nazismul duce în mod precis la război?

Răspuns: Nazismul uneşte oamenii, iar democraţia nu o face. Liberalismul permite fiecăruia să facă tot ceea ce vrea. Deşi asta este de asemenea ceva temporar, democraţia la starea sa finală duce la unitate într-o formă egoistă. Apoi egoismul+unitatea crează o mare forţă care necesită realizarea sa şi vrea să îi subordoneze şi să îi cucerească.

Aceasta este o secvenţă naturală a dezvoltării egoismului: feudalism → capitalism → pseudo socialism (democraţie, liberalism) → nazism. Nu poate să fie într-un mod diferit, deoarece noi trebuie să ajungem la unificare.

Să presupunem că în zece ani majoritatea ţărilor din lume sunt legate pentru a obţine unificarea, fiecare în ea însăşi. Dezvoltarea egoismului este astfel încât ea cere unificarea fie printr-un mod natural, ceea ce este nazismul, sau prin calea Luminii, ceea ce înseamnă construirea societăţii viitorului, bazată pe dăruire reciprocă.

Într-un mod sau altul, trebuie să fie unificare. Pe axa dezvoltării umanităţii, au fost stabilite deja semne şi, desigur, acestea sunt diferite pentru fiecare ţară şi pentru fiecare naţiune. Totuşi, dacă este vorba de ţările dezvoltate (egoist), atunci lor li se dă o anumită perioadă de timp, unde ele trebuie să obţină coeziunea interioară – fie prin egoism sau deasupra lui.

Baza oricărei ţări este egoismul, în jurul căruia, precum în jurul sâmburelui unui fruct, se îmbracă o ordine socială exterioară: feudalism, capitalism sau nazism. Forma exterioară este rezultatul dezvoltării interioare a egoismului, iar aceasta se schimbă împreună cu ea.

La început, ea corespunde cu nucleul ei, însă egoismul continua să coacă. Aşadar, la un anumit moment dat, forma exterioară trebuie să se schimbe, pentru a corespunde cu nouă formă a nucleului interior.

Noi nu simţim cum egoismul ascunde în interiorul nostru schimbări şi formele prin care trece. Noi observăm doar manifestarea exterioară în societate, ca un copil care, dintr-o dată, învaţă să meargă sau să facă ceva nou, deoarece el s-a dezvoltat interior.

Egoismul comun interior se dezvoltă, prin urmare forma exterioară a societăţii trebuie să se schimbe în conformitate cu acesta. Orice sistem social este o consecinţă directă a formei egoismului ascunsă în el. Dacă noi corectăm egoismul, atunci evident forma exterioară a societăţii se va schimba împreună cu el. După ce a primit metoda de corecţie, societatea în sine va construi relaţii sociale noi, mulţumită schimbărilor din egoism.

Prin urmare, este inutil să încercăm să construim socialismul, comunismul, nazismul, capitalismul şi aşa mai departe. În schimb, este necesar să lucrăm la corecţia egoismului moştenit în oameni şi apoi ei înşişi vor construi o societate care este corespunzătoare pentru calităţile lor interioare.

Între timp, în timp ce forma exterioară nu corespunde cu nucleul interior, războaiele şi revoluţiile vor continua. Aşa funcţionează lucrurile; egoismul interior al societăţii determină forma exterioară şi ordinea sa socială.

Din prima parte a lecţiei zilnice de Cabala 8/21/17, lecţie pe subiectul „Europa la răscruce”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: