Lumea minunată a unei familii perfecte

506.5Întrebare: Unii cercetători spun că secretul unei căsnicii perfecte este simplu. Ai nevoie de șase conversații semnificative, trei plimbări lungi și două lupte în fiecare lună. Sunt obligatorii două vacanțe scurte și două mai lungi. Este important să spui „Te iubesc” de până la 10 ori pe săptămână, să te săruți de trei ori pe zi și să te îmbrățișezi de 11 ori pe săptămână. Fii mândru de partenerul tău în fața celorlalți, iartă obiceiurile proaste, cedează întotdeauna celuilalt, indiferent cine are dreptate. Și foarte important, împărțiți în mod corect treburile casnice.

Dvs. ce credeţi?

Răspuns: Toate aceste condiții alcătuiesc închisoarea unui bărbat. Desenați un semn mare pe perete și setați un memento cu un difuzor, anunțând: „Este timpul să vorbim despre iubire!”

Întrebare: Deci, „Este timpul să sărutăm! Este timpul să aducem flori! Este timpul să…” Nu va funcționa?

Răspuns: Vezi tu, este un obicei. Va funcționa de fapt. Dacă o persoană o face timp de o lună sau două, va ajunge să simtă: „A trecut ceva vreme de când am adus ultima oară flori”.

Întrebare: Deci obiceiul va deveni a doua natură?

Răspuns: „Obișnuința ne este dată de sus”.

Comentariu: Vorbeaţi despre instituția bărbaților și femeilor, despre faptul că este necesară grija pentru creștere.

Răspunsul meu: Este educaţia. Nu poate fi luată cu ușurință, ca un fel de școală secundară, ci trebuie să fie alimentată în cadrul fiecărei familii. Radioul, televiziunea, toate aceste lucruri de acolo trebuie să fie incluse în această educație. Filme de asemenea, orice funcționează cu adevărat, așa încât să fie absorbite de la o vârstă fragedă.

Întrebare: Deci susțineți afirmația pe care o auzim: „Familia este o celulă sănătoasă a unei societăți. Dacă familia este sănătoasă, atunci și societatea este”.

Răspuns: Așa trebuie să fie. Nu o poți înlocui cu nimic altceva indiferent de vremuri! Evoluează din natura umană, cea reală, pe care am pierdut-o de mult. Cine o poate lua? Oamenii trăiesc până la 100 de ani iar 80 sunt petrecuți cu același partener față de care ești în mod constant obligat.

Întrebare: Poate cineva transforma această obligație într-un beneficiu? Faptul că este obligat față de cineva ar fi în beneficiul lui?

Răspuns: În orice caz, este foarte greu. Fugim de propria mamă după câțiva ani.

Întrebare: Deci aceste celule, aceste familii, se destramă pentru că individul nu poate suporta presiunea?

Răspuns: El nu poate tolera limitările în care este obligat să trăiască.

Întrebare: Atunci întrebarea este cum pot fi ele tolerate?

Răspuns: Prin elaborarea unui număr de variabile. Una dintre acestea este necesitatea de a face acest lucru dat nouă de natură, în care locuim și în acest cadru atingem cea mai înaltă stare spirituală eternă de a fi. Deci familia reprezintă un fel de „ferme de producție” în care lucrăm la sinele nostru superior. Aceasta este cea mai mare oportunitate, șansa pentru noi de a ajunge la starea spirituală.

Nu prea vorbesc despre asta în timpul lecțiilor mele, pentru că nu este încă pentru timpul nostru. Dar se va întâmpla!

Mai mult decât atât, există o distribuție absolut clară a responsabilităților, oportunităților și împlinirii reciproce în care și copiii joacă un rol semnificativ întrucât sunt incluși în relația dintre soț și soție în funcție de vârsta lor și prin faptul că ajung să aibă proprii lor copii, nepoți și așa mai departe. Adică este o „combină”, este un întreg sistem. Ar trebui să fie o „producție” uriașă și complexă.

Se va intampla! Lumea noastră nu va putea exista fără ea, iar în consecință, natura ne va conduce la ea. Așa că ne așteaptă niște ani grei.

Comentariu: Tocmai ați vorbit despre copii și copiii lor.

Răspunsul meu: Totul crește și se dezvoltă. Trebuie să existe și este obligatoriu în trei generații. Copiii ar trebui să-și vadă bunicii și părinții și să-i simtă cu adevărat.

Întrebare: Ce este o familie ideală pentru dvs.?

Răspuns: Familia ideală este cea care va apărea și va îndeplini aceste cerințe. În acest moment, încercăm să punem un fel de fundație pentru această mișcare. Dar este încă foarte riscant să vorbim despre asta. Se pare că luăm cele mai grele responsabilități asupra noastră.

Întrebare: De către cine, de dvs. sau de tineri?

Răspuns: De către toată lumea! În momentul în care se poate vedea de fapt esența interioară a partenerului iar anii petrecuți împreună nu înseamnă nimic, aspectul nu înseamnă nimic, pentru că totul este determinat doar în funcție de starea lor interioară.

Este o lume extraordinară pe care o vom construi. Și va fi spirituală! Nu voi vedea aspectul partenerului meu, sau obiceiurile lui și așa mai departe, așa cum văd astăzi. Va fi o reînnoire continuă între noi și în interiorul fiecăruia dintre noi.

Întrebare: Ne reînnoim tot timpul? Același cuplu, dar se reînnoiește continuu?

Răspuns: Desigur. Nu la fel, ci unul nou într-un fel.

Comentariu: Mi-ar plăcea să trăiesc într-o lume ca asta!

Răspunsul meu: Trebuie câștigată! Nu suntem încă acolo.

Din KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”6/6/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed