Lumea prin ochii Creatorului

275Întrebare: Ne simțim într-un fel de ținută fizică. Dar cabaliştii, privind această lume, probabil că nu văd indivizi. O percep ei altfel, poate ca un acvariu în care înnoată pești mici?

Răspuns: Nu, nu vedeți oamenii ca trupuri proteice, ci ca dorințe. Îi vezi că strălucesc, se îmbină, se apropie și se îndepărtează. Și trebuie să vă asigurați cumva că ele ajung în cele din urmă la contactul potrivit.

Întrebare: Grijile noastre de zi cu zi, să spunem că trebuie să batem un cui sau să facem altceva, sunt percepute de cabaliști pur și simplu ca dorinţe?

Răspuns: Acestea sunt dorințe mecanice animalice. Ele sunt trezite în noi automat de acel motor comun care îi împinge pe toți înainte. Trebuie să lucrăm și prin ele, ajungând de partea noastră.

Ca și în lumea noastră, există un univers vast și există o cauzalitate clară unde fiecare moleculă și fiecare atom în fiecare moment de timp se află într-o stare proprie și într-o interacțiune specifică cu toate celelalte.

Ne putem imagina acest sistem? La urma urmei, acesta este infinitul! Ce menține atomii nenumăratelor stele, nebuloase și galaxii într-un anumit sistem, într-o anumită relație unul cu celălalt? Acest lucru este incredibil pentru aparatul nostru conceptual.

Cum este posibil să ne gândim la toate acestea în același timp, să programăm, să menținem și să conducem întregul sistem către o stare de, să spunem,natură vegetativă? Și este și mai complicat cu toate mișcările din fiecare moleculă, din fiecare combinație, unde au loc fenomene la un nivel calitativ nou. Apoi totul se mută la nivelul animat: la amibe, la cele mai simple vertebrate și așa mai departe. Devine un sistem enorm!

Dar când este declanșată de o singură forță – forța plăcerii maxime, deoarece sistemul însuși constă din dorința de a primi plăcere, se dovedește că toate acestea sunt mediate, se liniştesc și se adună.

Este foarte simplu – nu este nevoie de altceva în fiecare atom, dorința lui intră, plăcerea este dată de sus și toate se aliniază într-o anumită stare. Absolut totul în lume formează un astfel de „platou”.

Din KabTV „Am primit un apel. Lumea prin ochii Creatorului” 11/10/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: