Lumea rădăcinilor și lumea consecințelor

Remarcă: Realitatea materială are o formă similară cu cea spirituală. Se diferențiază doar prin calitatea materialului. Nu există niciun detaliu în realitatea noastră care să nu aibă o rădăcină în lumea superioară.

Cu alte cuvinte, lumea noastră este lumea consecințelor iar lumea spirituală, sau lumea forțelor, este lumea rădăcinilor, a rădăcinii cauzelor.

Răspunsul meu: Totul este foarte simplu. Există cauze și există consecinte. Cauza este lumea superioară iar efectul este lumea noastră. Putem defini cele două lumi în funcție de aceste două concepte.

Întrebare: Ai afirmat că în lumile spirituale există anumite fenomene care nu au consecințe în lumea noastră. O gamă largă de senzații, care există acolo, nu se materializează și în lumea noastră?

Răspuns: Da. Ce înțelegem prin lumea spirituală și lumea noastră? Lumea spirituală este ceea ce simțim în dorințele noastre corectate în dăruire, în iubire pentru ceilalți. Lumea noastră este ceea ce simțim în dorințele noastre necorectate, egoiste.

Apare în mod natural o diferență în senzații, deoarece ambele lumi, limitele lor, calibrarea și tot restul sunt definite exclusiv relativ la o persoană. De aceea, putem vorbi fie despre ceea ce este simțit de o persoană obișnuită din lumea noastră, fie de o persoană care s-a ridicat deja peste egoism și simte ce se întâmplă în intenția de dăruire sau de iubire a aproapelui.

Din programul KabTV “Bazele cabalei,” 6/10/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: