Lumea – Realitate sau iluzie? Partea a 7-a

De ce vedem lumea ca fiind deformată?

Întrebare:  Am auzit că o persoană percepe realitatea și lumea ca o adevărată deformare. Este adevarat?

Răspuns:  Da, desigur. Noi percepem totul în organele noastre senzoriale și, din moment ce sunt denaturate, necorectate și spulberate, atunci în mod natural și lumea arată așa.

Cert este că lumea din jurul nostru este perfectă, dar nu o percepem ca fiind perfectă, pentru că o simțim în organele noastre senzoriale distruse, defecte. Deci nu putem spune nimic despre lumea, însăși, ci doar despre modul în care o percepem.

De aceea, metoda noastră constă în corectarea percepției noastre. Și atunci voi vedea lumea ca fiind perfectă în măsura în care mă corectez. Și nu se cere nimic altceva. Nu am nevoie să corectez lumea. Dimpotrivă, în Cabala este considerată o mișcare complet greșită. Uitați-vă cum au fost oamenii și sunt în prezent corectorii lumii de-a lungul istoriei umanității.

Cu toate acestea, dacă abordăm lumea în modul în care înțelepciunea Cabalei ne sfătuiește, atunci corectându-ne, vom vedea că, se pare, lumea din jurul nostru este ideală, perfectă, infinită și eternă. Nu este nevoie de nimic altceva decât să ne corectăm.

Prin urmare, întreaga înțelepciune este construită pe baza oferirii unor sfaturi unei persoane, despre cum să se corecteze. Cum să se corecteze cineva, să devină integral. În caz contrar, ne vom scufunda în probleme și mai mari și o mai mare percepție incorectă a lumii.

Din KabTV „Fundamentele Cabalei”, 9/15/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed