Lumea se trezeste

Intrebare: Oamenii din intreaga lume se trezesc si incep sa vorbeasca despre unitate. De ce se intampla asta?

Raspuns: Porneste de la senzatia interioara. O persoana poate studia zece ani, sa auda despre unitate in fiecare zi si totusi totul sa fie in zadar. Daca nu simte nevoia, nu va auzi nimic.

Dar dintr-o data incepe sa inteleaga din interior, natural. Pe neasteptate el incepe sa inteleaga ca tot ce trebuie sa facem este sa fim in echilibru cu Natura. Altfel vietile noastre vor fi terminate.

Astazi, cateva mii de smintiti epuizeaza ultimele resurse al pamantului si cu ajutorul publicitatii ne forteaza sa cumparam orice produc doar ca sa isi mai adauge cate un zero conturilor din banca. Iar noi le urmam ordinele ca niste sclavi umili: alergam dupa bunuri materiale.

Gata cu asta, totul se prabuseste. Vedem cum dorinta noastra de a primi creste regulat si, pe masura ce creste, incepe sa intrebe: “Pentru ce traiesc? Ce se intampla cu mine? De ce sufar? De ce nu ma simt implinit?”

Rata somajului in US creste spectaculos; printre altii loveste in special in cei tineri care cu greu isi gasesc un loc de munca. Este o prapastie intre cei bogati care lucreaza pe Wall Street si tanara generatie. La varsta de 20/25 de ani tanarul nu vede nici un viitor pentru el. Fara loc de munca nu se poate casatori, nu poate avea copii. Ce fel de viitor ii asteapta pe copii lui, daca sansele lui sunt nule?

Si dintr-o data are loc desteptarea. Oamenii ies in strada la demonstratii ca rezultat al propriilor impulsuri; pur si simplu nu mai pot sta in casa. Este adevarata anarhie: Nu mai stie ce se intampla cu el maine sau nici macar in secunda urmatoare, iar in felul acesta se calmeaza si scapa de emotiile negative. Natura sa il obliga sa faca asta. Oamenii incep protestele fara sa aiba o vedere clara asupra situatiei, fara sa ii cunoasca scopul sau fara vreun program pregatit. Ei pur si simplu se simt rau.

Treptat, urcusurile si coborasurile vietii ii forteaza sa se destepte, sa inceapa sa inteleaga ce se intampla de fapt.

Lumea intreaga se trezeste astazi. Vom vedea ce se va intampla in China, Japonia si India… Lumea devine “rotunda”. Oamenii cer schimbare. Intuitiv ei simt ca trebuie sa se uneasca, ca trebuie sa existe un echilibru intre ei si Natura. In felul acesta Forta universala generala se lasa revelata. Inconstient incepem sa simtim ca exact asta era ceea ce lipsea.

Apoi toata lumea incepe sa se opuna inegalitatii si sa ceara ceva: mamele singure, pensionarii, doctorii, profesorii. Nu este coincidenta. Este trendul general, o cerere comuna pentru egalitate. Unii se simt bine, unii se simt rau, iar noi vrem ca toata lumea sa aiba aceasi stare. Puterea unitatii si o noua apropiere  sunt ceea ce ne obliga sa gandim ca in acest fel devine revelata integrarea globala a lumii.

Intrebarea este cum ajungem la acesta stare? Doar intelepciunea Cabalei ofera solutia. Explica cum putea obtine o impartire corecta, cum obtinem echilibrul si sa fim despagubiti pentru relele pricinuite de egoismul nostru.

Omul inca doreste sa fie mai presus decat toti ceilalti; vrea sa obtina, vrea sa avanseze. Deci daca ajungem cu totii la starea in care toti primim strictul necesar, ce urmeaza? Cum putem rambursa oamenilor ceea ce au pierdut? Cabala explica ca asta este posibil doar prin ridicarea spirituala, cand corpul fizic primeste atat cat are nevoie, iar restul este folosit pentru dezvoltarea sufletului.
From the 5th part of the Daily Kabbalah Lesson 10/7/2011, “One Commandment”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed