Lumea spirituală înseamnă bucurie şi libertate

O întrebare care soseşte de peste tot din lume: Cum putem obţine o conectare corectă la Convenţia care urmează, astfel încât să primim o buna influenţa de la mediul înconjurător?

Răspuns: Fiecare persoană vine acolo fără nicio obligaţie. Nu există nicio presiune. Cel mai important lucru este să te simţi cât mai liber. Vin la Convenţie lasându-mi toate grijile deoparte. Atunci când sunt acolo, este ca şi cum nu am nicio problemă.  Trebuie să ne pregătim ca şi cum am merge la un picnic sau în concediu, fără nicio grijă pe cap.

Desigur, este bine să ne familiarizăm cu pregătirea şi cu cântecele din siteul Convenţiei. Dar, cel mai important lucru este să venim acolo simţindu-ne complet liberi. Trebuie să ajungi într-un loc în care nu eşti presat din nicio parte şi care îţi promite numai bucurie şi libertate. Şi, de fapt, asta este exact ceea ce înseamnă să fii aproape de Lumina Superioară.

În lumea spirituală nu există presiune, probleme sau responsabilităţi dificile. Nu este nimic! De aceea, o persoană trebuie să vină la Convenţie deschisă pentru a fi fericită!

Chiar acum, primesc multe întrebări şi scrisori de la oameni care experimentează stări dificile şi se simt stresaţi. Ei sunt nesiguri dacă să vină la Convenţie sau nu şi dacă asta este ceva corect pentru ei. Câţiva oameni sunt speriaţi când aud de garanţie reciprocă, gândindu-se că nu sunt capabili de asta. Câţiva oameni au auzit că acesta este locul în care primesc Lumina şi nu ştiu ce este asta.

Oamenii nu înţeleg că este vorba numai despre unitate, pe care întreaga lume trebuie acum să o atingă! Noi dorim să o accelerăm, înainte ca loviturile naturii să ajungă la noi. Unitatea pe care vrem să o obţinem între noi, ne va permite să obţinem senzaţia Luminii Superioare, Viaţa Superioară. Această unitate ne va vindeca pe toţi de toate durerile şi problemele.

Baal HaSulam scrie la sfârşitul Prefaţei la Cartea Zohar, faptul că separarea dintre noi este sursa răului, a suferinţelor, a bolilor şi nenorocirilor. Şi invers, atunci când începem să devenim mai apropiaţi unul de celălalt, ne vom purifica de toate problemele, pe toate nivelele, materiale şi spirituale.

De aceea, vino la Congres liber şi cu bucurie; nimeni nu te obligă la nimic! Nici măcar nu trebuie sa aduci vreun zâmbet; noi vom organiza asta pentru tine. Tu, doar aşteaptă şi vei vedea.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala, Liberatea

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: