Lumea Superioara este deschisa tuturor

Întrebare: In timpul ascunderii, Cabala a atras tot felul de mituri cum ar fi aţe roşii, apă sfințită, talismane, etc. Cum putem să facem diferența dintre un adevăr și un mit?

Răspuns: Este cunoscut faptul că există secrete în natură, care nu au fost încă revelate de om, dar care pot fi dezvăluite. Aceasta e ceea ce știința face în mod sistematic, ea se dezvolta și dezvăluie secretele naturii pe toate nivelele sale.

Sunt secrete pe care știința nu le poate dezvălui pentru că există forțe în natură pe care știința nu le poate percepe.

Tot ce este asociat cu problemele psihicului uman, cu mecanismul de gândire și de înțelegere, de fapt ne este ascuns și este îndoielnic că știința va fi vreodată capabilă să-l descopere. Poate  numai la nivel corporal, când vom vizualiza creierul uman printr-un computer, printr-un fel de aparat, ceea ce înseamnă că atunci când ne raportăm la creierul nostru ca la o natura neînsuflețită, il putem studia, experimentând pe el, vom putea sa-i descriem diferite caracteristici, și sa creăm mecanisme care aparent seamănă cu cele umane.

În principiu, structura noastră interioară ne este ascunsă în totalitate. Ea nu face parte din lumea noastră, pentru că natura încă mai există doar pe trei niveluri: mineral, vegetal si animal, în timp ce al patrulea nivel, numit om, în prezent, nu există în lumea noastră.

Ceea ce noi numim ființe umane, sunt de fapt creaturi care sunt organizate într-o manieră sofisticata, dar nu oameni, în sensul cabalist, adică partea interioară a omului, prin care el trebuie să transceada limitele lumii noastre, dincolo de limitele nivelului animat, pana la nivelul de om,  nivelul asemănării cu Creatorul, al dezvăluirii Lui.

Nu este nimic nefiresc legat de acest lucru ci este pur și simplu următorul nivel de conștiință, senzație, înțelegere, percepție și înțelegere a naturii, care este diferită de a noastră. Este un creier holografic cu gândire complicata. Dar, în lumea noastră, aceste concepte nu există.

Simțim ceva și vedem că nu vom ajunge la profunzimea lui reală și nu ajungem la adevăr, deoarece oamenii încearcă să atragă o imagine a nivelului următor în mintea și simturile lor corporale. Dar ei sunt incapabili să facă acest lucru pentru că nici simţurile noastre, nici mintea noastră nu sunt în formatul care poate crea imaginea lumii de sus, care o poate simţi sau atrage intr-un fel către sine.

Nu putem intra în acest format. Noi nu percepem undele radio, de exemplu, dar putem construi instrumente care le pot recepţiona. Noi nu percepem atributele superioare pentru că suntem opuşi fata de ele, deoarece noi suntem creaturi egoiste. Lumea superioară este confecționată din atribute total diferite, proprietăți ale iubirii, altruismului, daruirii in afara noastră, deasupra egoismului nostru.

Prin urmare, în mintea oamenilor sunt create imagini greșite la nivel corporal și speculațiile influenţează modul in care privim intelepciunea Cabalei. De fapt, intelepciunea Cabala ne vorbeşte despre lumea superioara și ne cheamă să o dezvăluim, dar trebuie să urmam reguli speciale pentru atingerea acestui obiectiv. Lumea superioară este deschisă pentru toată lumea, oricui se poate schimba pe sine și începe să o simtă.

Până atunci nu avem de ales, nici un truc nu ne poate ajuta. Oamenii se pot gândi și pot ghici ce este lumea superioară și pot să vină cu diferite mituri, dar nu va fi nimic asemănător adevăratei lumi superioare.

Din Lecţia de Cabala în Limba Rusă 1/24/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: