Lumea unui singur suflet

Baal HaSulam, Pacea: De aceea, în lumea noastră, nu există suflete noi aşa cum trupurile sunt reînnoite, ci doar o anumită sumă de suflete care se încarnează la roata transformării formei, pentru că de fiecare dată îmbracă un nou corp şi o nouă generaţie. Astfel, în ceea ce priveşte sufletele, toate generaţiile de la începutul Creaţiei până la finalul corectării, sunt ca o singură generaţie care şi-a extins viaţa pe o perioadă de câteva mii de ani, până când s-a dezvoltat şi a ajuns corectată aşa cum trebuie să fie.

Şi faptul că între timp fiecare şi-a schimbat corpul de câtvea mii de ori est complet nerelevant, pentru că esenţa sinelui trupului, numită „suflet”, nu a fost afectată deloc de aceste schimbări.

Întrebare: Cum se măreşte populaţia pe pământ dacă numărul sufletelor care se reîncarnează de la o generaţie la alta este fix?

Răspuns: Sufletele sunt împărţite în funcţie de numărul corpurilor. De fapt, este un singur suflet care este împărţit în multe părţi, dar această împărţire nu exisă cu adevărat şi doar noi o percepem astfel.

De fapt, reîncarnarea este o schimbare a formei dorinţei de a primi. Există multe astfel de reîncarnări în fiecare moment.

Există un singur suflet care pare spart. Noi vedem că este împrăştiat în corpuri diferite şi împărţit în şapte milioane de oameni şi în plus sunt şi animale, plante şi pietre neînsufleţite. Întreaga lume este parte a dorinţei de a primi care suferă schimbări sau reîncarnări în dorinţe.

Un cabalist scrie despre reîncarnările dorinţei corectate care este echipată cu un Masach (ecran) anti-egoist.

Întrebare: Deci care este scopul lumii corporale pe care o vedem, care se schimbă cu timpul?

Răspuns: Scopul acestei lumi este să fie folosită corect pentru a se ridica la nivelul spiritual, adică, a adăuga esenţa spirituală imaginii corporale pe care o vedem. Prin asta, sanctificăm această lume şi ea devine spirituală.

Descoperim legăturile dintre toate părţile creaţiei: natura minerală, vegetală şi animală şi, cel mai important, cea cuvântătoare care este din ce în ce mai conectată prin legături de iubire şi sprijin reciproc, până când ajungem la imaginea unei singure realităţi întregi.

Din partea a patra a Lecţiei Zilnice de Cabala, 21.06.2015, Scrierile lui Baal HaSulam

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: