Lumina dorintelor tale

Intrebare: Este implinirea, pe care o experimentez din cand in cand, primire cu intentia de a ma satisface? La urma urmei, eu nu simt ecranul.

Raspuns: Pentru moment, da, avand in vedere ca implinirile prezente sunt impresii de la Luminile Inconjuratoare  in dorintele inca nepregatite (Kelim sau vase) care sunt in imposibilitatea de a percepe aceste Lumini si sa le transfere din externe in interne.

Lumina interioara poate fi primita numai cu ajutorul ecranului, in functie de capacitatea mea de a percepe dorinta altuia ca pe a mea. Valoarea dorintei de care sunt atasat (Aviut sau asprimea) este utilizata pentru a masura valoarea (grosimea) ecranului.

Sa presupunem ca pot absorbi 10 uncii de dorinta si sa o accept ca fiind a mea, astfel ca aceasta ar exista in mine ca un embrion (Ibur), si voi avea grija de ea. Cu alte cuvinte,  masura de „a mea – a ta”,este conexiunea de 10 uncii din dorintele tale pe care eu le pot implini (umple). Ceea ce simt in dorinta ta umpluta de mine este considerat ca fiind Lumina Interioara, Ohr Pnimi.

Apoi, simt brusc respingere: O noua revelatie a egoismului a iesit la suprafata. Deasupra lui, m-am conectat cu dorinta trecuta de 10 uncii si am grija de ea, in ciuda egoismului meu, adica cu un ecran crescut, care este considerat ca fiind „cultivarea sau hrana” (Katnut, Yenika), atunci când sunt separat de o distanta mare, dar totusi am depasit-o. Apoi, simt o respingere si mai mare. M-am ridicat deasupra ei inca o data, iar acest stadiu se numeste „maturitate” (Gadlut, Mochin).

In legatura cu ce se numeste aceasta „embrion”, „hranire,” si „maturitate”? Este in legatura cu mine, deoarece am realizat acest lucru, iar tu esti, probabil, in necunostinta de cauza.

In acest fel  vom evalua amploarea ecranului si vom primi impresii de la Lumina Inconjuratoare, Ohr Makif, sau de la Lumina Interioara, Ohr Pnimi.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala 31/10/2010, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: