Lumina este muzica sufletului

Intrebare: Inteleg de ce implinirea ne este ascunsa dar de ce legaturile nostre unul cu celalalt sunt ascunse de noi?

Raspuns: Conectarea si implinirea sunt inseparabile.

Ce este Lumina? Cum putem explica ce senzatie este ? Dintr-o data, simt un fel de vibratii in raport cu cineva: ura, dragoste, teama, grija.Aceste vibratii nu vin din exterior ci s-au nascut in mine, in interiorul atitudinii mele fata de acea persoana.

Ele apar pentru ca stabilesc o legatura speciala cu ea si lucrez in acest sens. Apoi, cand ma conectez cu aceasta, simt un fel de impresii speciale, cum ar fi vibratii in interiorul dorintelor mele, senzatii si calitati. Asta se numeste Lumina.

Lumina nu vine din afara pentru a se instala in interiorul meu ci devine revelata in interiorul meu, in atitudinea mea fata de cineva. Ea nu poate fi dezvaluita “ din senin “, este imposibil. Ea poate fi simtita doar in legatura mea cu altcineva, cum ar fi atunci cand ii dau o senzatie si el o primeste, sau invers.

Trebuie sa existe o conexiune care sa uneasca doi oameni, in interiorul careia un fel de vibratie sau impresie este simtita si aceasta este numita Lumina. Este ca un cablu sau un tub de legatura care se extinde de la unul la altul si prin care curge un curent electric.

Se pare ca Lumina este vasul care simte tot felul de schimbari in interiorul ei. Nu este Lumina reala cea care schimba, ci dorintele si impresiile experimentate in dorinte. Dar nicio Lumina nu vine din afara.

Este ca o vibratie a unei corzi care produce vocea unui instrument muzical. Aceasta se numeste Lumina. Prin urmare, noi trebuie sa cream dragoste si daruire in interiorul nostru iar apoi, in interiorul acestei iubiri si daruiri, vom simti radacina sa interioara, numita Creator.

Din partea a treia a Lectiei Zilnice de Cabala 9/20/11, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: