Lumina este Raspunsul

Intrebare: Cum poti explica acest fenomen in care intrebarilor urgente care apar astazi, tu le raspunzi maine?

Raspuns: Buna intrebare ! Aud ades acest lucru de la elevii mei. Ei spun ca poate eu stiu, ca intentionat pun o intrebare cuiva astazi si dau raspunsul maine, sau ca cineva intreaba astazi ceva si eu “prind” aceasta intrebare,  si altele asemenea.

Nimic din toate acestea. Este foarte simplu: O intrebare apare in voi, o dorinta care sa fie umpluta cu anume informatie, o anumita senzatie. Voi deveniti parte a grupului, la lectie, si primiti un raspuns sau umplerea. In acelasi fel, puteti lua lectia mea de acum o luna, si veti vedea ca am raspuns intrebarii voastre. Asta doar pentru ca o intrebare a aparut in voi- doar din acest  motiv.

Lumina este numita raspuns; este in jurul nostru si exista in cantitati nelimitate. Chiar si acum, noi suntem in lumea Infinitatii, insa noi simtim doar o mica parte a ei, cea mai intunecata parte. In jurul nostru sunt multe ascunderi, 125 la numar. Astfel, noi simtim doar lumea noastra.

Odata ce o persoana are dorinta pentru o stare mai inalta directionata nu numai inspre sine ci in afara, el incepe imediat sa descopere noi intrebari si sa primeasca raspunsuri. Totul depinde de dorinta; nu exista nimic altceva.

Lumina care ne inconjoara este in absolut repaus, si tu il atingi. Ce ne lipseste este dorinta. Astfel, daca ma conectez cu grupul, daca incerc sa ma conectez cu prietenii, percep dorinta lor. Atunci, dobandesc un vas mai mare, o oportunitate mai mare de a ma implini.

“Iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti” este principala directiva a Cabalei. Acesta este instrumentul-cheie pentru primirea Luminii. Ce inseamna “Iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti”? Inseamna ca voi trebuie sa adaugati dorintele lui la voi insiva. Atunci, veti avea cel putin de doua ori mai mult. In realitate, nu este chiar dublu, ci multiplicat de rezistenta egoismului vostru. Veti avea o dorinta imensa.

In timp ce ii conectati pe prietenii vostri la voi ca pe voi insiva, trebuie sa transformati egoismul vostru din primire, din respingere, in daruire. Formati un mare vas. Lumina il va umple imediat, si voi veti ajunge la atingerea spirituala.

Deci, daca pun o intrebare astazi, pot obtine un raspuns astazi sau maine; nu conteaza cand. De obicei, se intampla in timpul lectiei atunci cand sunteti implicati in dorinta colectiva si in Lumina colectiva care astfel se manifesta in jurul vostru, in asa numita Lumina care Inconjoara.

Din lectia 3 la  Conventia de la Moscova 6/11/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed