Lumina inseamna Lumina interioara

Intrebare: Cum pot atinge Lumina credintei?

Raspuns: Dorinta noastra determina totul, dar Lumina nu se schimba. Toate schimbarile au loc doar in interiorul persoanei: la ce aspira dorinta sa, si, legat de aceasta, care este forta de care are nevoie. El primeste in concordanta cu acestea.

Noi ne gasim in permanenta sub o oarecare influenta a luminii, dar aceasta este foarte slaba. Noi nu suntem pe masura luminii ci simtim doar lipsa ei, din acest motiv nu ii observam prezenta.

Lumina este o forta, dar ne afecteaza fie in masura similaritatii cu ea, fie in masura in care ne opunem ei. Din acest motiv lumina de sarbatoarea Pastelui (eliberarea din sclavia din Egipt)  este o lumina uriasa, dar nu se manifesta deschis.

Ne imaginam ca lumina se manifesta atunci cand este lumina afara. Dar nu exista nimic in afara – intreaga lume se gaseste in interiorul nostru. De aceea lumina inseamna lumina mintii, lumina simtirilor, deschiderea din inima si gandurile noastre.

O lume vasta, care pare ca ne inconjoara, ne este revelata, de fapt, in senzatiile si mintea noastra. Iar Lumina este forta revelatoare din simtire sau din gand.
From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 4/2/12, Shamati 59

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: