Lumina reala pentru bani falşi

Întrebare: Cum învăţăm să atragem Lumina pentru a ne corecta?

Răspuns: Diferenţa dintre starea noastră şi nivelele spirituale este aceea că, în timp ce aici trăim într-o minciună, în egoism, putem atrage Lumina. Nu poţi face asta pe o treaptă spirituală pentru că acolo totul se supune unei legi simple: eşti deja în interiorul sistemului şi primeşti numai ceea ce ţi se cuvine, conform cu locul şi starea ta.

Dar în lumea noastră avem parte de concesii. Şi, chiar dacă ne gândim că ea este crudă cu noi, este de fapt foarte blândă. Aici, suntem ca nişte bebeluşi, care pot ţipa şi cere în mod fals lucruri care nu li se cuvin şi le primesc, chiar dacă este o minciună.

Aceasta este întreaga menire a existenţei lumii noastre. Nu vreau să mă conectez cu prietenii atunci când sunt în egoismul meu obişnuit, normal. Dar îi îmbrăţişez, stau împreună cu ei, încerc să mă conectez şi să obţin unificarea. Şi chiar dacă toate acestea sunt construite pe un egoism absolut şi nu există nimic altceva decât el, este ca o joacă de copii în groapa de nisip sau cu Lego, pe care le folosesc pentru a învăţa. Ca rezultat al eforturilor mele, obţin deodată o minte, o percepţie şi o senzaţie corectă, încep să cresc, obţin anumite înţelegeri şi definiţii.

Dar în principal, jocurile mele se apropie din ce în ce mai mult de realitate şi, puţin câte puţin, învăţ să mă conectez cu alţii, mă anulez, îmi doresc, studiez, citesc sursele primare şi atrag Lumina. Iar apoi încep deodată să simt importanţa dăruirii şi cred cu adevărat că există ceva în ea.

Lumea exterioară ne ajută şi ea, cu criza şi suferinţele ei, pentru că este deja greu să invidiezi când vezi stările în care se află egoiştii obişnuiţi. Toate celelalte niveluri sunt deja un sistem, numai această lume este un loc unic. De aceea, întreaga libertate de alegere este revelată în mod special în acest nivel de jos. Munca noastră se află în a face întodeauna alegerea în întuneric.

Iar apoi vom avea o altă muncă: să analizăm calitatea conexiunii, atunci când ne ridicăm constant „calificarea” noastră spirituală, să adăugăm detalii în timp ce revelăm bogăţia manifestărilor Regelui, revelaţia Lui. Dar nimeni nu ne va mai acorda concesii, aşa cum se întâmplă aici.

De aceea durează atât de mult această perioadă de pregătire, este epuizantă, pentru că, mai târziu, vom folosi întregul grad al acestei lumi pentru restul scării. De aceea putem corecta toate cele 125 de nivele numai trăind în această lume. Şi chiar la ultimul nivel, trebuie mai întâi să simt că sunt în cea mai de jos stare posibilă, starea unui „vânzător din piaţă”.

Nu vorbesc de lumea fizică, o anumită realitate specifică care a devenit stabilă în creierul meu. Trebuie să simt ca şi cum sunt complet separat de alţii, dar în acelaşi timp atrag Lumina cu eforturi de conectare false, diferite.

Şi voi avea nevoie de acest nivel corporal chiar la nivelele înalte din Lumea Aţilut. Fără el nu voi putea să corectez punctul actual al creaţiai, „creat din nimic” (Yeş Mi Ain). Este imposibil să mă unesc cu Creatorul fără sa adaugă fiecare grad de la separarea pe care o experimentez între această lume şi toate celelalte lumi.

Din partea a treia a lecţiei zilnice de Cabala din 15.05.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: