Lumina sufletului

569.01Permiteți-mi să o explic în sufletele oamenilor, care sunt de asemenea spirituale: Se știe că forma legii spirituale este simplă. Cu siguranță, sunt atâtea suflete câte trupuri, unde sufletele strălucesc. Cu toate acestea, ele sunt separate unul de celălalt prin diferența de formă dintre fiecare din ele. (Baal HaSulam, Studiul celor zece sefirot, partea 1, Punctul 4, „Restricție și linie”, Observație interioară).

Întrebare: Ce înseamnă că există suflete și că fiecare suflet are un fel de corp?

Răspuns: Dorinţa în sine nu înseamnă nimic. Dar forma ei, adică spre ce tinde și cu ce vrea să fie împlinită, determină însăși esența dorinței și obiectul în care se manifestă.

Întrebare: Baal HaSulam scrie: Există tot atâtea suflete câte trupuri sunt, în care sufletele strălucesc. Ce înseamnă că „sufletul strălucește în trup”?

Răspuns: Ideea este că dorința, care determină întreaga calitate a corpului, poate varia; poate scădea, crește și lua diferite forme și tipuri. Astfel, tot timpul are loc un fel de evoluție, ca o schimbare a formei dorinței în dimensiunea sau în caracterul ei. În acest fel toate dorințele diferă unele de altele.

Dorința interioară este definită ca suflet. Aceasta determină, de asemenea, care este esența acestui obiect și ce anume dorește – dacă dorește să primească de dragul său, de dragul altora, să dăruiască de dragul său sau pentru alții, sub ce formă și așa mai departe. Toate acestea separă sufletele unele de altele și le fac diferite prin distanța dintre ele funcție de calitate și cantitate.

Împlinirea sufletului se numește lumină. Se dovedește că, dacă dorințele sunt umplute cu ceva, de exemplu cu suferință sau cu plăcere, atunci aceasta se numește lumina sufletului.

KabTV “Studiul celor Zece Sefirot (TES)” 10/30/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: