Luna lui Elul, o oportunitate pentru ascensiunea spirituală

Întrebare: Dacă am fost creați din start egoiști, de ce trebuie să exprimăm regrete, pocăință pentru păcatele noastre și, de ce să cerem iertare?

Răspuns: Rugăciunea face o judecată a caracteristicilor noastre interioare obținute din exterior. Cea mai înaltă forță a naturii a creat înclinația nostră egoistă, de aceea nouă ni se cere doar să o descoperim și să-i recunoaștem răul.

Este rea fiindcă nu ne permite să ne conectăm cu ceilalți și să recreăm Kli-ul (vasul) sufletului nostru comun prin care să simțim Lumea Superioară.

Un om este complet determinat și definit de caracteristicile cu care a fost născut, de locul în care s-a născut și de educația pe care a primit-o. Așa că noi înșine nu prea am păcătuit și, chiar dacă ni se pare că am comis niște păcate, nu am făcut nimic rău. Asta pentru că, nu depinde nimic de noi!

Dar dacă ne clarificăm faptul că tot răul se datorează naturii noastre egoiste și vrem să o corectăm, avem posibilitatea să facem acest lucru. Deci, haideți să ne conectăm pentru acest scop, fiindcă este imposibil să te corectezi de unul singur. Fac deci apel la toți: veniți și vă corectați și vă veți simți într-o lume cu totul diferită!

Toate regretele și pocăințele noastre sunt conștientizarea faptului cât de mult nu dorim  să ne conectăm cu alții. Începem să înțelegem că este posibil să trăim bine numai prin conexiune și unitate dar, înclinația noastră rea ne oprește să obținem acest lucru. Cerem deci forței înalte din natură să ne conecteze și să ne unească, după cum este scris „Cel care a făcut pace în ceruri, să facă pace pentru noi și pentru tot Israel” (Kadiș).

Întrebare: Dar dacă îmi e frică să relaționez cu ceilalți și, dacă mă tem că mă vor exploata?

Răspuns: Pur și simplu nu înțelegem cum beneficiem din conexiune și unitate. E ca și cum am primi cadou un sac cu un milion de dolari. Dacă recompensa ne-ar fi fost dezvăluită, toți am fi vrut să ne conectăm. Totul depinde numai de relaționarea dintre rezultate și recompensă, iar Înțelepciunea Cabalei ne spune cât de mare este recompensa.

Întrebare: Sunt familiar cu mulți oameni buni care încearcă să relaționeze cu ceilalți, dar ei nu au primit un premiu de un milion de dolari.

Răspuns: Ideea este că nu știm ce este o conexiune bună. De aceea Cabala a fost numită știință. Cere studiu și cercetare. Un om poate investi mult efort în van. Mulți oameni din lumea noastră încearcă să facă bine fără rezultate. Ei pur și simplu nu cunosc legile naturii și de aceea fac greșeli.

Este știut că fără să cunoști legile fizice ale naturii este imposibil să faci ceva bine. Din contră, faci numai rău. Dacă nu înțeleg legea gravitației, sunt în stare să cad de pe acoperiș.

La fel se întâmplă și cu sufletul. Trebuie să cunoaștem legile naturii noastre interioare sau ale sufletului și, atunci, le vom folosi corect și vom obține cu ușurință o viață liniștită și armonioasă și profit mult mai mare decât un milion de dolari.

În luna lui Elul intrăm într-o perioadă unică. Avem oportunitatea să profităm mult numai dacă vom înțelege că scopul nostru este conectarea și unitatea dintre noi și că tot ceea ce ne deranjează este egoul nostru, înclinația rea.

Dacă încercăm să devenim eliberați de el cu ajutorul Înțelepciunii Cabala, ne vom aproviziona atunci cu toate mijloacele necesare obținerii corectării. Atunci vom obține abundența și toată prosperitatea. Vom descoperi între noi Lumea Superioară și vom începe să trăim o viață fabuloasă, ca și cum până atunci am fi fost într-un un nor.

Din Programul Radio 103 FM 30/08/2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: