Lupta cu terorismul – o amânare a mortii

Întrebare: Recent, Israelul a suferit un alt atac terorist: o femeie în vârstă de 24 de ani israeliana a fost ucisa în așezarea Beit Horon, nu departe de Ierusalim. Acest lucru a fost al treilea act recent de terorism în zona coloniilor israeliene din Iudeea și Shomron. Două săptămâni mai devreme, mama a șase copii a fost ucisa de teroriști, a doua zi o femeie însărcinată a fost rănita, iar acum există o altă tragedie în Beit Horon.

Cele mai recente atacuri teroriste au provocat o furtună de reacții. Există o opinie în rândul publicului conform careia armele de foc ar trebui să fie distribuite tuturor cetățenilor israelieni, care sunt capabili să se apere cu ele. Care este opinia ta?

Răspuns: Eu cred că este necesar sa predam rezidenților cum să folosească o armă. Majoritatea cetățenilor din Israel, care au servit în armata știu cum să le manuiasca. Ei au nevoie să treacă printr-o formare de scurtă durată și pot deveni o armă de protecție a tuturor.

Comentariu: În ciuda opiniei publice internaționale, sunt cei care propun uciderea pe loc a teroriștilor în loc de a încerca să-i prindă și să ii predea poliției.

Răspuns: Aceasta este corect. Există o lege scrisă în Tora că, dacă cineva cade peste tine și vrea să te omoare, trebuie să acționezi înaintea atacatorului și să îl omori primul, fără a-l aduce in fata instanței. Aceasta este legea Torei, asa ca de ce sa avem nevoie sa ne conformam cu legile Mandatului Britanic sau ale Turciei? Nu avem dreptul de a ne apăra de criminali?

Întrebare: Care este părerea ta despre propunerea de a distruge casele teroriștilor și de a expulza familiilor lor?

Răspuns: Acesta este un act de represalii cu mare influență, deoarece o casa este foarte draga unei persoane, iar dacă știe că familia sa este susceptibilă de a fi lăsata fără un acoperiș deasupra capului , el va gândi de două ori dacă este util pentru el sa devinai un terorist și să se alăture Daesh. La urma urmei, aceste acte de terorism sunt organizate de Daesh.

Întrebare: Se pare că arabii nu se tem de nimic dacă copii de la vârsta de 13-15 ani iau cutitele si ies sa ucida. Cum este posibil sa combatem acest lucru?

Răspuns: Aș sugera oprirea propagandei Daesh pe teritoriul Israelului prin toate mijloacele posibile, blocand-o sa vina prin smartphone-uri, prin Internet, prin posturile de televiziune, prin cablu și sateliți. Daesh organizează o propagandă puternica așa că trebuie să se ia măsuri stricte împotriva lor.

Ideologia Daesh pătrunde in teritoriile arabe prin mass-media și ii direcționează pe copii să ucidă evrei. Așa că trebuie să curatam națiunea de toata propaganda terorista; în acest fel le va lipsi de posibilitatea de a vedea, de a auzi, și, în general, fiind în orice fel de legătură cu Daesh.

Întrebare: Ce este de făcut cu privire la faptul că oamenii au devenit deja obișnuiti cu acte repetate de terorism și au devenit insensibili la ele?

Răspuns: Nu este vorba despre psihologia cetățeanului, ci despre măsurile luate de guvern, acțiunile pe care poliția și armata trebuie să le efectueze pentru a preveni actele de terorism.

Deși ne-am obișnuit să auzim despre decese din accidente de circulație, cu privire la cei care au fost răniți sau uciși de teroriști, nu înseamnă că trebuie să acceptam situația; mai degrabă, trebuie să examinăm masurile pe care le ia guvernul. În cazul în care terorismul a devenit un fenomen obișnuit, aceasta înseamnă că guvernul nu-i eficient in combaterea lui și nu-si îndeplineste obligațiile sale față de cetățenii națiunii.

Ce face Ministerul Comunicațiilor, ministrul apărării, și ministrul de Interne ? Ei trebuie să acționeze; la urma urmei, ne aflăm într-o stare de război. Acesta este un război intern, care este în curs de desfasurare pe teritoriul Israelului. Nu vorbim despre ceea ce se întâmplă dincolo de frontierele noastre.

Este înspăimântător să ne gândim la ce s-ar întâmpla dacă un război extern urmeaza să fie adăugat la războiul intern. Știi cât de multe arme poseda arabii care locuiesc în Israel ? Deci, nu putem aștepta și trebuie să acționam-cine ezită este pierdut.

Întrebare: Pe lângă acțiunile necesare pentru a bloca propaganda teroristă prin mass-media și asigurarea securității pentru rezidenți, ce solutie semnificativa ați sugera pentru eliminarea terorismului?

Răspuns: Poporul lui Israel trebuie să oprească acest rău în rădăcina spirituală mai înaltă. La urma urmei, se spune: „Nici o nenorocire nu vine în lume, decat de dragul lui Israel” (Talmud Bavli, „Yevamot” 63a), și Israel nu renunta la îndeplinirea misiunii sale; Acest lucru este aparent motivul pentru tragediile care se petrec în lumea noastră.

Trebuie să facem ceea ce ne revine noua și să efectuam o corecție la baza forțelor de bine și rău, care operează în lume, oprirea și ținerea în frâu a răspândirii forțelor răului în lumea noastră și contrabalansarea lui prin forța buna . În același timp, forța răului continuă doar pentru a deveni mai puternici și a suprima forța buna până cand aceasta este aproape invizibila.

Întrebare: Dacă putem influența forța de răului la rădăcină, atunci de ce tot restul acțiunilor pentru combaterea terorismului?

Răspuns: Trebuie să facem tot ceea ce este în puterea noastră, atât la nivel fizic cât și la nivel spiritual. Noi nu vom fi capabili să trezim instantaneu tot poporul lui Israel și sa-l unim complet, astfel încât să putem atrage forța buna în această lume în măsura în care aceasta sa fie gata sa neutralizeze forta raului .Avem nevoie de timp si intre timp avem nevoie de poliție și de armată, de educație publică în manipularea armelor de foc, de distribuirea de arme, si de blocarea propaganda Daesh. Astfel sa contracaram, forțele răului.

În același timp, este de interes a începe lucrarea de unificare a oamenilor. Dacă guvernul ne-ar ajuta sa organizăm acest lucru, astfel incat sa avem ocazia sa explicam modul în care aceasta este posibil să aibă un efect asupra forțelor răului în natură prin tăierea lor de la rădăcina întregii populații, am putea reuși fără alte acțiuni.

Dar, în același timp suntem forțați să acționam pe cont propriu. De exemplu, am invitat ministrul de externe al Suediei la convenția noastră internațională de Cabala, care va avea loc pe 23-25 februarie, la Expoziția din Tel Aviv. Investim toate eforturile noastre în trezirea oamenilor si corectarea lor și sperăm să reușim acest lucru.

Dini KabTV „Stiri cu Michael Laitman” 1/26/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: