Lupta cu umbră Holacaustului, Partea 2

Întrebare: Ce ar fi putut face poporul evreu pentru a evită Holocaustul? Naziștii au tratat în mod expres oamenii precum vitele, presându-i în vagoane de marfă ducându-i într-o asemenea stare în care era foarte greu de păstrat demnitatea umană.

Răspuns: Națiunea Israel era obligată să depășească metodă de corectare a lumii, să stea în fruntea întregii umanități și să devină lumina națiunilor.

Trebuia să arătăm tuturor exemplul unității care îi este destinat umanității să îl atingă pentru toți oamenii, de la tânăr la bătrân, să-L reveleze pe Creator. Așa cum este scris, “Casa mea trebuie să se numească casă de rugăciune pentru toți oamenii.”

Dar dacă nu ne îndeplinim misiunea, atunci contribuim la creșterea forței răului în lume. Așadar, putem spune precis că din cauza evreilor, naziștii au avut posibilitatea să ajungă la putere – mulțumită lipsei noastre de acțiune.

Naziștii au persecutat evreii în mod special datorită faptului că dacă permitem forței răului să acționeze, ea acționează asupra noastră în primul rând. Întreagă luptă a forței răului este direcționată exact împotrivă poporului Israel, și nu împotrivă altor națiuni, războiul în principal fiind ideologic.

Ideologii fasciști au studiat în mod special iudaismul și au simțit că trebuie să distrugă forță spirituală care există între poporul Israel. În acest fel ei sperau să preia forță spirituală direct în mâinile lor în loc de ale noastre.

Metodă conectării (Înțelepciunea Cabalei, autentica învățătura a poporului Israel) nu a fost încă deschisă și nu a început să opereze în umanitatea care are avea de multă nevoie de ea. Așadar, o altă forță s-a ridicat în locul ei, forță nazismului care a distrus totul separând umanitatea, ducând-o în diferite colțuri ale lumii și distanțând-o de unitate.

De fapt,  naziștii ar fi spus, “Daca nu sunteți capabili să uniți toate națiunile lumii în dăruire reciprocă între ele, atunci vom uni pe toată lumea cu metodologia nazistă.” La urmă urmei cuvântul “fascism” provine din “fascio” (uniune), “legătura, mănunchi din mai multe tulpini.” Cu alte cuvinte, uniunea, fie bună fie rea, va fi atinsă în orice caz.

Evrei au metodă uniunii bune prin forța superioară prin care atingem egalitatea universală și libertatea de exprimare. Înțelepciunea Cabalei ne învață cum să ajungem la asta.

Totuși, dacă nu putem și nu vrem să facem asta, deoarece sunt mulți oponenți ai acestei în poporul lui Israel, dăm prin asta libertate de acțiune naziștilor și forței fasciste. Asta s-a întâmplă acum optzeci de ani și există un mare pericol de repetare a holocaustului.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: