Lupta cu umbra Holacaustului, partea 4

Asigurați-va să nu se întâmple din nou

Întrebare: Ce înseamnă să menținem spiritul uman chiar și în perioadă suferințelor precum cele din timpul Holcaustului?

Răspuns: Un spirit uman ridicat înseamnă să fim  un om, Adam, în unitate totală. Adam HaRishon este un sistem care conectează împreună toți oamenii din lume astfel încât ne simțim dependenți unii de alții și ne conectăm în garanție reciprocă.

În consecință, primim educație și ne dezvoltăm relațiile până descoperim că lumea noastră este umplută cu forță binelui și nu cu cea a răului.

Dar asta este numai cu condiția să ne străduim să existăm în cadrul acestei forțe. Dacă facem asta, ne așteaptă un viitor bun. Totuși, dacă nu o facem, mă tem că vom avea o perioada care nu va fi  mai puțin dificilă că cea din timpul Holocaustului. Trebuie să înțelegem că aici operează legile naturii, care nu fac concesii.

Baal HaSulam a scris că nazismul nu este o invenție a germanilor, ci este o formă naturală de dezvoltare a societății egoiste. După socialism, vine nazismul. Astăzi, întreagă Europa este socialistă, iar America devine din ce în ce mai socialistă. Așadar, cu o mică întârziere față de Europa, va ajunge și ea la nazism. Totul se va întâmplă foarte repede.

Umanitatea ajunge la un vârf de ură, unii împotrivă altora, deoarece evreii care au metoda conectării nu o realizează și nu o pasează întregii lumi. Din această cauză, întreaga lume se îneacă pur și simplu în ură directă, unindu-se împotrivă evreilor.

Dacă în trecut, doar Germania a acționat împotrivă evreilor, iar celelalte națiuni au rămas neutre, astăzi, o asemenea atitudine va fi dezvăluită în întreagă lume. Nu va rămâne nici o națiune, nici o singură persoană, care să nu urască evreii, Israelul și poporul Israel.

Întrebare: De ce forța conexiunii bune există doar în evrei?

Răspuns: Evreii au dobândit această putere în timpul istoriei lor, începând cu primirea înțelepciunii Cabalei, implementând-o în ei de-a lungul timpului primului și celui de al doilea templu. Este scris că trebuie să pasam acesta forță a conexiunii către întreaga umanitate atunci când aceasta o cere.

Umanitatea are nevoie de ea de mult timp, iar noi trebuie să lucrăm la asta. Totuși, poporul Israel – care până acum este surd la misiunea sa și este angajat în tot felul e jocuri materiale și valori care nu sunt deloc în spiritul poporului nostru – este chemat să fie liderul spiritual al umanității și să aducă lumina națiunilor. Este o situație foarte periculoasă, și nu avem timp pentru contemplare.

Desigur, suntem impresionați de exemplele de curaj și depășire de sine a evreilor din timpul Holocaustului. Totuși, astăzi, nu trebuie să discutăm despre asta și nici cum am reușit să trecem prin asemenea dificultăți și am reușit să ne păstrăm demnitatea umană chiar și în lagărele de concentrare. Trebuie să ne gândim cum să facem să nu se mai întâmple din nou. La urmă urmei, asta este cea mai relevantă problemă a timpului nostru.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed