Lupta eternă dintre tați și fii

Intrebare: Intre mine si fiul meu cel mare este o relatie negativa. Ce ar trebui sa fac ca sa intru in contact atunci cand el nu ma intelege? Cum ma pot ajuta pe mine si fiul meu prin intelepciunea Cabalei?

Raspuns: Asta chiar este o problema! Fiul tau nu doreste sa fie in contact cu tine, pentru ca are senzatia ca il fortezi, in timp ce tu simti nevoia de a avea grija de el, iar el ar trebui sa accepte grija ta si sa aiba grija de tine la randul lui.

Totusi, relatiile dintre mama si copil ar trebui sa fie in felul in care mama sa nu-i dea copilului motive sa se gandeasca ca l-ar limita.

Tanara generatie are nevoie de libertate, de la cea anterioara. Are nevoie ca parintii sa le ofere toate cele necesare si sa stea de o parte.

Rabash, profesorul meu , obisnuia sa spuna “Tot ce au nevoie copii nostri este sa inchidem ochii si sa deschidem portofelul.”

Asta este ceea ce copiii cer. Vrei sa ai o relatie buna cu ei? Atunci inchide ochii si deschide portofelul.

Desigur, asta este cumva exagerat, dar te sfatuiesc sa il tii in ganduri (pentru ca gandurile il influenteaza pe copil) si sa ii arati ca nu ai nevoie de nimic de la el: nici o schimbare de nici un fel din viata lui. Daca vrei, si este posbil, doar adauga acolo unde isi doreste ceva anume.

Asta este ceea ce invatam si de la provdenta superioara, ca trateaza sistemul inferior exact in felul acesta.

Orice Sefira superioara face doar ceea ce este necesar pentru cea inferioara, doar pentru a o implini, atat cat sa creasca, cat sa si atinga. Cea superioara nu se gandeste la ea in nici un fel.

Exact in felul acesta ne trateaza si Creatorul: nu ii datoram Creatorului nimic si doar El ne esta dator noua.

Comentariu: Este spus ca este obligatoriu sa respectam poruncile….

Raspuns: Faci asta pentru a te corecta pe tine si nu o faci pentru Creator! Creatorul este perfect. Nu ii poti oferi nimic si, de fapt, nu ii oferi nimic. Absolut nimic! La urma urmei, daca discutam de calitatea perfecta, atunci aceasta in sine nu va pierde si nu va castiga nimic, indiferent de cum te comporti tu. Totul este facut pentru binele tau si nimic mai mult.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 01.05.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: