Lupta pentru dreptul întâiului născut

Intrebare: Propunerea lui Balac a atins interesele personale ale lui Balaam, care nu doreste nimic altceva în lume, decat sa răneasca evreii. Balaam a fost nepotul lui Lavan și el credea calomnia fiilor lui Lavan, care au spus că Iacov l-a jefuit pe tatăl lor și a luat totul de la el.

Răspuns: Într-adevăr, Iacov a furat dreptul întâiului născut prin înșelăciune, drept pe care trebuia să il primească Esau. Până în prezent, acesta este motivul pentru ura tuturor națiunilor față de evrei.

Potrivit unor surse islamice, musulmanii nu au și nu au avut ură. Cu toate că Avraam a trimis-o pe Agar cuIsmael, au primit acest lucru ca pe un act al unui mare profet, deoarece Avraam era tatăl lor. În acest sens, nu au plângeri față de Israel.

Aici se vorbește despre ceea ce i-a făcut Iacov lui Esau, adică revendicarile îndreptate către linia de mijloc. Creștinii şi-au bazat pretențiile lor asupra Israelului, pentru a expune această problemă: „Aţi luat dreptul nostru de întâi născut.” Și când profetul lor Isus a sosit, atunci totul a părut a fi restaurat. Aceasta este o problemă foarte mare, care se bazează pe forțe spirituale.

Imaginați-vă că primiţi o moștenire și cineva vine şi o ia. Nepoți vă devin săraci, iar descendenții celui care v-a furat moștenirea sunt în continuă  înflorire și se bucură de o viață bună, în toate generațiile. Interesant, pe de o parte creștinii înțeleg asta, dar pe de altă parte, Creatorul i-a oprit, astfel încât acestia nu au ajuns la noi în timpul cruciadelor. Cum poate exista un astfel de lucru, daca ei simt ură față de noi pentru că le-am răstignit Dumnezeul, sau mai corect profetul lor?

În toate generațiile se vede clar mâna lui Dumnezeu: atunci când de sus este dat un ordin pentru pogromuri, le executa în timpul și in locul ales. Atunci când nu există nici un ordin, ei nu fac nimic. La urma urmei, în mod logic ar fi trebuit să ne anihileze, dacă nu pentru rolul nostru istoric, atunci pentru a revela înțelepciunea Cabalei și a o răspândi în lume. Adică, până în prezent suntem la baza necazurile lor, sursa suferințelor lor, și totul vine de acolo.

Prin urmare, este nevoie să-l înțelegem pe Balaam, care este la nivelul lui Moise. În comparație cu națiunea lui Israel, uita-te la starea acestor națiuni, la ce onorează ele; el este gardianul lor, îi conectează cu Creatorul. Și ce face el acum? În loc să blesteme, el binecuvântează!

Dacă oprim toate aceste lucruri opuse, vom vedea ca nu există nici o tragedie mai mare in istoria omenirii, care sa atinga atât de multe civilizații in mii de ani! Acesta nu este un lucru simplu.

Atunci când înțelepciunea Cabalei va începe să fie descoperită de națiunile lumii, atunci totul va fi dezvăluit. Pe de o parte, ei, ca să spunem așa, vor avea pretenții contra evreilor. Dar, pe de altă parte, tocmai aceste cereri ii vor ajuta să înțeleagă tot ce s-a întâmplat. De ce a fost istoria desfasurata de sus exact în acest fel,care este motivul ascuns pentru aceasta, și de ce a trebuit să se întâmple prin minciuna vânzarea dreptului de întâi născut?

Toata aceasta întrepătrundere în timpul generațiile și pretinsele acțiuni false ale evreilor împotriva creștinilor trebuie să fie descoperite în decursul timpului.

Toate aceste trucuri sunt nimic mai mult decât amagirile ego-ului, care ne înşeală; nu este nimic altceva aici. Este imposibil să acţionăm direct împotriva ego-ul; este posibil să-l înșeli.

Este o forță față de care nimic nu poate fi făcut. Vom vedea cum toate popoarele lumii-musulmani și creștini – se vor ridica împotriva lui Israel. Ei ne vor șterge de pe întreaga harta a lumii. În Europa de Est unele țări deja nu indică Israel în atlasele lor; Acesta este modul în care egoul lor se revolta. Cum vei merge direct împotriva ego-ului, dacă toată lumea este împotriva ta? Ce poti face? În mod logic, o bombă nucleară va cădea aici, astfel încât nu va mai rămane din noi nimic.

Întrebare: Ce oprește lumea de la a face acest lucru?

Răspuns: Desemnarea noastră superioară și conducerea superioară a Creatorului, deși popoarele lumii nu simt asta, subconstient ei simt că nu isi pot permite să ne atace. Dacă există un astfel de ordin ca în timpul cruciadelor, exilului, Evului Mediu, și Hitler, atunci este o altă problemă. Dar dacă nu există nici un ordin de genul asta, adică poporul Israel este în mișcare pentru corectare, atunci mâinile lor sunt legate.

Dar astăzi vom strica imaginea de ansamblu și, prin urmare trebuie să ajungem la o stare in care întreaga lume va fi complet împotriva noastră! Aceasta este războiul lui Gog și Magog.

Pentru prima dată în istoria omenirii, este în mod clar manifestă misiunea noastră spirituală, atunci când, ca rezultat al acestei probleme între linia dreaptă și linia stânga, Creatorul va fi revelat ca linia de mijloc. Iar acest lucru va fi punctul critic, pentru că lupta dintre liniile stânga și dreapta este confruntarea dintre cele două forțe, Balaam și Moise.

Din KabTV „Secretele din Cartea Eterna” 6/24/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: