Să luptăm pentru echilibru

Întrebare: Dacă sunt în totalitate egoist, prin ce pot să devin similar cu Forța Superioară?

Răspuns: Este posibil să devii similar cu Forța Superioară numai dacă lupți pentru realizarea unui echilibru între două forțe: egoism și altruism. Forța care se înalță natural în tine este egoismul nostru, iar ție ți se pare că ești tu. Dar nu ești tu, este tot Creatorul.

Tu ești ceva absolut neutru, ca o felie de jeleu puțin înghețat (legat) în care, constant, fără întrerupere, forța egoistă este agitată de la naștere și până la moarte și omului i se pare că este el.

Cu toate acestea, omului i s-a dat oportunitatea să echilibreze această forță negativă cu una pozitivă, pe care trebuie să o ceară independent Creatorului. Tocmai în acest fel, omul se apropie de Creator și se unește cu El, cerându-i Creatorului să-l învețe să fie în echilibru cu forța pozitivă, astfel încât să apară două forțe opuse și, între ele, starea de echilibru numită linia de mijloc.

Această linie de mijloc, care apare în echilibrul dintre liniile din dreapta (altruist) și din stânga (egoist), este numită Adam (om), fiindcă tocmai în ea el devine similar cu Creatorul.

Având o comandă bună a ambelor și a altruismului și a egoismului, omul poate interacționa corect cu ele, echilibrând permanent sus și jos și ridicându-se pe acest echilibru. Lucrul principal este că el învață să mențină echilibrul. Aceasta este munca noastră.

Din Lecția zilnică de Cabala în limba rusă 16/12/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed