Luptand impotriva egoului cu o sabie de carton

Intrebare: De ce s-a spart lumea Nekudim ?

Raspuns: Lumea Nikudim a fost gresit calculata. S-a crezut ca se poate primi intreaga Lumina infinita a Corectarii Finale “pentru a darui”, dar a esuat intrucat pe neasteptate a inceput sa simta auto-multumirea. Nici macar nu a realizat ca acolo este o asa de mare dorinta, impotriva lor, o astfel de Lumina solemna, o astfel de placere imensa.

Rabash a demonstrat asta spunand o poveste despre un om care a venit la o nunta crezand ca poate bucura mirele si mireasa sarbatorind si dansand cu ceilalti invitati. Insa dupa cateva pahare, la sfarsit si-a pierdut simtul realitatii si a inceput sa devina galagios la masa. Deci este scos afara, adus acasa la nevasta si de atunci incolo nimeni nu a mai vrut sa il invite la vreo nunta.

Acum trebuie sa se corecteze singur si incepe sa isi supravegheze actiunile : in ce forma ajunge la petrecere si cat de mult poate bea, ceea ce inseamna doar cate putin pentru a onora gazda si niciodata sa nu mai intreaca limita. O poveste asemanatoare s-a intamplat lumii Nekudim.

Totusi, nimic nu a fost in zadar. Lumea Nekudim s-a spart pentru a putea arata fiinta creata care este comparata cu Creatorul. De fapt, tot ce a fost dezvaluit inainte de spargere nu a fost real. Nicodata inainte creatura nu a putut vedea esenta dorintei sale egoiste cand a intalnit Lumina care aduce placere. A actionat intotdeauna cu intentia « de a darui » data de Creator.

Creatorul a creat creatura in lumea Infinitului, i-a umplut cu Lumina Infinitului toate dorintele (Kelim) si i-a dat toate intentiile. Atunci, creatura face o restrictie, vrea sa primeasca pentru a darui, toate datorita fortei Luminii care este prezenta in ea.

Asta nu este greu de inteles: Eu sunt actionat de Lumina, si urmez ordinele sale. Nu sunt Eu cel care actioneaza, ci cele doua forte ale Creatorului : dorinta de a primi si dorinta de a darui. La fel apartine natura de spiritualitate. Neanimat si vegetativ, animale sfinte si ingeri, toate sunt specialitatea acestui mecanism.

Natura creaturii este dezvaluita prima data cand creatura actioneaza independent, in timpul spargerii lumilor. Creatura face calcule bazate pe Lumina care este prezenta in ea si crede ca poate (cum a facut inainte) sa primeasca Lumina pentru a putea darui, completand astfel corectia.

Dintr-o data, se vede ca tot ceea ce a fost facut inainte a fost facut de forta Luminii, de catre forta sa de daruire care te implineste. Niciodata nu a fost decizia ta ; ti-a fost data la nastere. Acum, pentru prima data, propria ta natura vine la suprafata.

De aceea, dupa spargere, putem deja sa vorbim despre unele creaturi care actioneaza independent. Aduna dorintele goale carora le lipseste ecranul si spun, “Si acum, o sa fac singur si o sa primesc Lumina pentru a putea darui ». Este ca si neghiobul  fiu, care deliberat in loc de arma reala primita de la tatal sau, Regele, decide sa mearga la razboi cu o armura si sabie de jucarie, asa cum spune povestea.
Din partea a 3a a  Lectiei zilnice de Cabala 1/12/2011, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: