Mai presus de stele și astrologie

Întrebare: Tora atribuie stele diferitelor semne astrologice. Gestionează oare Creatorul sufletele oamenilor în bază stelelor? Care este relația dintre stele și suflete?

Răspuns: Nu este nimic special în stele. Este doar o alegorie și asta este tot. Nu există nici o putere în stele și nu are nici o importantă dacă o stea este distrusă sau nu. Sunt doar sisteme simple neînsuflețite, fără nici un efect asupra a tot ce este spiritual și superior.

Astrologia a apărut pentru prima oară deoarece oamenii vroiau să știe unde se află, cum ar trebui să se comporte, cum să măsoare timpul și ce să facă.

Astrologii din Babilonul antic puțeau spune caracterul unei persoane și ce i se va întâmplă în funcție de stele. În acele vremuri oamenii erau mult mai sensibili și mai aproape de natură și se puțeau spune multe despre o persoană în funcție de anumite semne. Dar acesta nu este sistemul de management superior. Acesta este sistemul existenței noastre corporale care ne poate face viață mai sigură și mult mai confortabilă.

Astăzi este destul de lipsit de sens din moment ce ne-am pierdut sensibilitatea la natură și nici nu mai există înțelepți ca cei din trecut; nu ne-ar fi putut ajuta în zilele noastre oricum. Suntem atât de negativi în gândurile și dorințele noastre și atât de poluati cu diferite substanțe chimice încât nimic nu ne poate ajuta.

Comentariu: Dar oamenii sunt încă interesați de previziunile făcute de Babă Vanga din Bulgaria și de către alții.

Răspuns: Acest lucru este normal, dar nu este înțelepciunea Cabalei și nu ne pot învața nimic în mod corect. Pot prezice cu acuratețe ceva în avans, dar nu pot schimbă nimic.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: