Mai puţină vorbă mai multă circulaţie

Întrebare: În acest sfârşit de săptămână prietenii noştri din toată lumea vor ieşi în stradă să împrăştie materiale la milioane de oameni. Cum ne pregătim interior pentru asta?

Răspuns: Întâi, trebuie să înţelegem că tot ceea ce se întâmplă în lume se întâmplă pentru noi. Noi trebuie să vedem mâna îndrumătoare a Creatorului în fiecare acţiune. El ne dă o şansă să executăm corecţiile în lumina activităţilor externe ale diferitelor organizaţii ale căror intenţii nu sunt totdeauna curate.

Unul din principiile majore ale dezvoltării noastre este „abundenţa (plenitudinea) este înghiţită şi apoi dată afară”. Noi obţinem constant zero rezultate, ca atunci când apăsăm pedala până la podea şi maneta de la cutia de viteze e în neutru. Sitra Ahra (cealaltă parte, partea impură) pare să înghită toată munca noastră, pregătindu-se ea însăşi să controleze şi să conducă. Dar, de fapt, ea scoate afară tot ce a înghiţit. Tot ce a fost încet acumulat în ea se întoarce la noi.

Aceasta fiindcă noi nu avem vasele care să acumuleze toate eforturile noastre să „înmagazineze” rezultatele activităţii noastre în lume. Milioane de ziare, o mulţime de cărţi, Internetul, televiziunea – toate par să se ducă în fundul gropii. Dar mai târziu, le vom primi înapoi, conform regulii „abundenţa (plenitudinea) este înghiţită şi apoi dată afară”.

Chiar şi astăzi, diferite forţe în lume, cu mai multe sau mai puţine grade de puritate, ne oferă posibilitatea de diseminare. Noi nu trebuie să le luăm în considerare, ci să continuăm pe drumul nostru fără să dezvoltăm vreo relaţie cu ele. Noi suntem doar în contact cu oamenii care sunt împinşi afară din casele lor de către aceste forţe. Ei iau parte la manifestaţii, strigă lozinci, şi în tot acest timp noi ne împărţim materialele în linişte.

Materialele noastre îşi vor face treaba. Pentru că în fiecare „fluturaş” pe care îl dăm oamenilor  este conexiunea cu Lumina. Lumina va trece prin aceste litere tipărite de noi şi ele îşi vor face treaba.

Putem deja să vedem rezultatele în întreaga lume. Prietenii noştri sunt uimiţi de cât de repede oamenii se conectează la mesajele noastre şi sunt gata pentru mai mult. Chiar şi profesorii vin cu studenţii lor să studieze acest fenomen care contrazice cunoaşterea obişnuită.

Aşa că, noi trebuie doar să pregătim o mulţime de materiale care să transmită mesajul nostru şi să vorbim mai puţin, mai ales în afara Israelului, unde forţele noastre sunt limitate. Baal HaSulam spune că este chiar permis să angajezi oameni pentru a promova mesajul nostru de unitate, dar conţinutul trebuie să fie totdeauna al nostru.

Toţi prietenii noştri trebuie să iasă mâine în stradă. Este un fel de muncă ce ne poate uni într-adevăr. Este o mare oportunitate pentru noi toţi. Nimeni nu trebuie să stea acasă. Sunt oameni care nu au venit la grup ani de zile fiindcă nu au fost fericiţi în el. Dar acum nu e timp pentru astfel de sentimente de respingere.

Dacă vrei într-adevăr să înaintezi către scop, dacă viaţa ta spirituală este mai importantă decât mândria ta, calcă pe ea şi vino. Porneşte să te conectezi cu ceilalţi pentru această cauză. Chiar dacă te întorci acasă fără să vorbeşti cu niciunul din prieteni, acţiunea externă va avea efect. Până la urmă, fără conexiune nu vei ajunge la scop.

Deci, ieşim în stradă să distribuim materialele maselor. Mai puţină vorbă şi mai multă circulaţie a fluturaşilor. Nu e vremea acum de vorbit cu oamenii. Ajunge să primească fluturaşul cu adresa de internet pe el. Este o oportunitate rară pentru noi şi nu trebuie să o ratăm.

Totul se va schimba în viitor. Trebuie să găsim căile de diseminare a mesajului nostru pe Internet cât mai repede posibil. Într-un fel sau altul, toată lumea foloseşte azi Internetul. Mai mult, oamenii ne dau bucuroşi adresele lor de mail şi chiar şi numerele de telefon şi sunt gata de comunicare. Astfel în viitor, accentul va trece pe spaţiul virtual şi comunicaţii.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 10/14/2011 „O singură poruncă”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: