Managementul prin creier

Comentariu: Cercetări noi sugerează că creierul uman răspunde mai mult emoțional la acțiunile negative pe care oamenii le efectuează și astfel ne este mai ușor să dăm vina decât să le oferim complimente. Pentru a complimenta o persoană, trebuie să activăm partea creierului care este responsabilă pentru gândirea analitică, în timp ce, pentru a-i insulta și mustra pe alții, sunt suficiente emoțiile pure și sentimentele spontane. Aceasta înseamnă că creierul este de vină pentru toate. Pe de altă parte, spuneți că ego-ul este de vină pentru toate.

Răspunsul meu: Creierul este doar o mașină mică. Nu produce nimic. Dar, în cele din urmă, când citim informații, vedem că este mai greu să spunem ceva pozitiv despre altul decât să spunem ceva negativ.

O reacție negativă este pur emoțională, iar emoțiile sunt egoul nostru direct, deci nu avem nevoie de energie pentru a o folosi. Pe de altă parte, a ajunge la concluzii pozitive despre o altă persoană este o mare muncă internă, deci, desigur, o persoană nu este înclinată să o facă.

Întrebare: Deci, aceasta înseamnă că toate războaiele nebunești inexplicabile care au loc acum sunt o ciocnire de emoții.

Răspuns: Desigur !!! Nu este logic acest lucru?

Comentariu: Și trebuie să vă ridicați deasupra emoțiilor, dar susțineți imediat că este imposibil.

Răspunsul meu: Este imposibil. Cum ne putem ridica deasupra sentimentelor noastre dacă sentimentele sunt cine suntem? Nu suntem ființe umane fără sentimente, ci computere și nu putem opera astfel.

Întrebare: Aceasta înseamnă că omenirea se va ciocni continuu în aceste războaie?

Răspuns: Da, dacă nu își schimbă sentimentele, nu își va schimba ego-ul și nu îl va corecta.

Deci, ne confruntăm cu epoca corectării ego-ului. Nu este o chestiune simplă, dar este clară și bună. Aici înțelepciunea Cabalei este dezvăluită ca metodă de corectare a ego-ului.

Întrebare: Aceasta înseamnă că tot ce avem nevoie este să ajungem la recunoașterea răului; aşa este?

Răspuns: Da, atât. Ce altceva mai avem nevoie? În lume nu există alt rău decât acela. Totul va merge bine.

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman” KabTV, 18.12.18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: