Mântuire sau corectare?

283.01Comentariu: Grupul cere respectarea absolută a regulilor și disciplinei sale, deoarece aceasta este singura cale de mântuire, dar și o caracteristică a cultelor.

Răspunsul meu: Ce înseamnă calea spre mântuire? Nu vorbim despre mântuire. Vorbim de corectare. În societatea obișnuită, există o armată de salvare sau salvamarii. Noi însă, nu avem un astfel de cuvânt. Avem o corectare.

Omenirea trebuie să se corecteze și să scape de ego-ul său, atunci va ajunge la o viață bună. Până atunci, ego-ul său însuși îl va „împinge cu un băț” către fericire.

Despre asta vorbim peste tot. Apropo, Tora și toate religiile vorbesc despre asta. Toți sunt de acord că „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” este principalul slogan al umanității de pur și simplu nu îl pun în aplicare. Cabala ne arată cum poate fi implementat.

Un cult este o organizație închisă, cu un statut clar, strict și secret care lasă oamenii să intre și nu lasă pe nimeni să iasă. Are norme speciale de comportament asociate cu misticismul și unele acțiuni fizice, cum ar fi atunci când oamenii fac sacrificiu sau abținere etc.

Așa ceva nu există deloc în grupul cabalist. Totul este doar în tine și doar raportat la un prieten, iar apoi privești lumea cu bunătate și iubire absolută.

KabTV „Am primit un apel. Cabala despre Culte” 18.12.13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: