Manual: Cum sa aduci fericirea inapoi

Intrebare: Spiritualitatea cere implinire si fericire, dar in grup cateodata le socotim ca buna dispozitie. Cum se potriveste asta?

Raspuns: Ajungi la grup dupa viata pamanteana, “civila”. Acolo te bucuri de mancare, sex, familie, bunastare, respect, putere si cunoastere. Aici, esti pus in fata scopului pe care nu il atingi si a oamenilor pe care nu ii alegi.

In lumea din afara, I decide de unul singur cu cine sa lucrezi sis a iti imparti timpul, dar aici vezi fetele prietenilor. Uite, i-ai invita in cercul tau?  Nu ai de ales. Mai mult, aici nu exista nici un castig. Nu gasesti nici motivul, nici locul, nici felul in care sa simti bucuria pe care ai simtit-o in lumea exterioara.

Acum trebuie sa iti ilocuiesti toate ideile. De ce ma aflu aici ? de ce am nevoie de toti acesti oameni ? Cum gasesc implinirea ? Ce este scopul ? Cat de important este? Adunand si aranjand aceste intrebari si raspunsurile lor corecte, trebuie doar sa te umpli de bucurie, si sa te inalti inspre al saptelea cer pentru ca esti fericit.

De fpt esti in singul loc corect, in compania oamenilor potriviti care doresc acelasi scop ca si tine, care nu poate fi atins de unul singur. Priveste, toti au venit aici pentru tine. Ei exista doar ca tu sa iti atingi perfectiunea.

Apoi, privind prietenii, incepi sa ii iubesti. Devin importanti, apropiati, dragi tie, iar scopul nu mai este atat de departe acum. Daca ne unim cu totii, il vom gsi intre noi. Nu este intr-o galaxie departata, ci chiar aici intre partile care ne separa si pe care rebue sa le spargem.

Scopul este sa revelam Lumina din noi, dar nu poate curge atat timp cat exista un gol in retea. Din cauza firelor incurcate, curentul spiritual nu trece prin nici unul din noi. Deci, hai sa il lasam sa straluceasca ; sa inchidem circuitul. Totul este gata pentru noi, si, daca vezi evenimentele correct, cu siguranta te vei umple de bucurie.
Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala 11/5/10, Rabash „Insemnatatea  Schechina

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: