Manualul complet

137Întrebare: Baal HaSulam a scris Studiul celor Zece Sefirot ca manual pentru începători. Pe lângă textul original și comentariile la cartea Arborele vieții, el a dat explicații numite „Lumina interioară” și „Observare interioară” și a compilat, de asemenea, „Întrebări și răspunsuri” pentru a clarifica semnificația cuvintelor, termenilor și acțiunilor spirituale. . Acesta este un manual complet.

Există și alte cărți similare cu Studiul celor zece sefirot? Din câte știu, toate celelalte cărți sunt scrise diferit.

Răspuns: Studiul celor zece sefirot este o compilație specială bazată pe cartea Arborele vieții a lui Ari și este comentariul complet al acesteia. Nu este nimic de adăugat sau de îndepărtat. Aceasta este o declarație completă a ceea ce a vrut să spună Ari în cartea sa Arborele vieții. Baal HaSulam a arătat cu adevărat cât de profund îl înțelege pe Ari și îl continuă. Nu degeaba credem că sufletul lui Ari a fost întrupat în Baal HaSulam.

Întrebare: A fost în caracterul lui Baal HaSulam să scrie o lucrare cabalistă sub forma unui manual de universitate cu întrebări și răspunsuri? Sau a vrut doar să arate ca un manual?

Răspuns: În primul rând, a vrut să fie mai aproape de un manual, deoarece scria deja pentru generația noastră.

În al doilea rând, altfel el nu ar fi putut să explice în detaliu ceea ce a vrut să spună Ari: cum se naște o dorință controlată de lumină, cum poate reacționa corect la ea și prin acțiuni succesive, să ajungă la o asemănare completă cu lumina.

Astfel, manualul Studiul celor zece Sefirot conține o colecție absolut completă a acțiunilor dorinței referitoare la lumină.

Comentariu: Baal HaSulam a scris această carte în două coloane pe pagină, astfel încât ochiul să acopere imediat toate informațiile. Așa arăta inițial.

Răspunsul meu: Nu-i plăceau rândurile lungi în general, chiar și atunci când scria pentru el însuși.

Adică pagina a fost împărțită în două coloane, care pot fi citite în text restrâns. Acest lucru se face astfel încât să poți acoperi întreaga linie de la început până la sfârșit cu o privire, fără să îţi miști ochii sau să întorci capul.

KabTV “Studiul celor Zece Sefirot (TES)” 10/16/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed