Marea Moartă – Absența Vieții

703.04Marea Moartă reprezintă absența vieții, deoarece Malchut, din păcate este tot moartă și nu se poate face nimic. Dar când ajungem cu adevărat la conexiunea dintre Malchut și Bina, atunci pământul va fi umplut cu umiditatea superioară.

Întrebare: Bolnavii nu vor avea unde să fie tratați și vor face băi de nămol?

Răspuns: De ce? Înălțimile Qumran și tot ce este în jurul Mării Moarte au existat dintotdeauna, doar că marea era cu 10-15 metri mai înaltă. Dar totuși a fost întotdeauna sărată.

Aproape niciodată nu a avut viață, deși acolo există viață. Pur și simplu nu o distingem noi și nu o vedem. Rămâne încă de descoperit.

Marea Moartă este în deșert. Deșertul nu este doar un loc în care, așa cum ni se pare nouă, nu există decât nisip și mici dune. Deșertul poate avea vegetație, faună sălbatică, stânci, munți și izvoare.

Exact un astfel de deșert înconjoară Marea Moartă. Anterior, erau tigri, lei, leoparzi, iar acum au mai rămas doar câțiva dintre ei, dar încă mai trăiesc acolo. În acest deșert există izvoare de apă și peșteri foarte interesante.

Cu mii de ani în urmă, timp de mulți ani, opozițiile autorităților din Ierusalim au fugit acolo. Acolo, în cetatea Mossadului, evreii s-au ascuns de romani.

În acele locuri au trăit mulți mari cabaliști care cercetau cum să continuie corectarea după distrugerea Templului.

Poate că acest loc este „mort” pentru că a fost cel mai puțin afectat de sfărâmare, care s-a concentrat în principal în Ierusalim și a trecut peste restul Israelului.

Acolo unde nu exista viață, practic nu poate exista nicio distrugere. Prin urmare, deși aici se simte o forță specială, această forță este moartă.

Din KabTV  „Geografia cabalistă”, 10/10/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed