Marihuana pentru uz personal

Comentariu: Un membru al Knesset, Sharan Haskel din Likud, a înaintat o lege pentru a stopa încriminarea consumatorilor de marihuana în Israel. Totuși, limita legală este de 15 semințe sau 5 grame de marihuana pentru uz personal și pedeapsa pentru deținerea unei cantități mai mari este o amendă de 1500 shekels.

Răspuns: Asemenea restricții sunt fără folos, din moment ce nimeni nu poate să le aplice. Consumul de marijuana va fi permis peste tot, sunt convins, iar contrabandă cu droguri va începe să scadă până la dispariție.

Întrebare: Își va asuma statul această responsabilitate?

Răspuns: Statul nu își va asuma această responsabilitate, va permite consumarea și creșterea liberă, doar atât. Oricine va putea să crească și să consume marihuana și astfel mulți vor sta liniștiți acasă și vor fuma.

Rezultatul revoluției tehnice prin care trecem va fi acela că generația următoare va sta acasă nefăcând nimic și 90% din oameni vor fi nefolositori pe piața de muncă.

Apoi, noi va trebui să spunem lumii despre scopul vieții și treptat să îi descurajăm să mai folosească droguri. Cred că tocmai datorită consumului de marihuana oamenii vor simți în ce groapă întunecată trăiesc.

Întrebare: De ce va duce asta la întrebarea despre scopul vieții?

Răspuns: Pentru că o persoană va înfrunta o întrebare clară și inteligentă: Vreau să mă rup de lumea asta și să mor cât încă sunt tânăr și sănătos sau vreau să mă rup de lume dar să obțin lumea superioară prin asta?

Sunt doar două variante: fie să te deteriorezi fie să urci, și în cazul acesta, de ce ar vrea cineva să fie aruncat dintr-un loc în altul la nivelul acestei lume?

Întrebare: Asta înseamnă că își va pierde interesul pentru lumea aceasta deoarece va înțelege că nu e nimic de obținut aici, dar cum va descoperi că există o lume spirituală?

Răspuns: Depinde doar de diseminarea înțelepciunii Cabala. Dar, până la urmă vor apărea și întrebările acestea.

Sunt absolut convins că tot ce se întâmplă este doar pentru a acceleră dezvoltarea umanității, așa că nu ar trebui să interzicem sau să scăpam de nimic pentru că nu va ajuta. Singurul lucru care va ajuta este diseminarea înțelepciunii Cabală și să știm cum să ajungem la Creator.

Din emisiunea de pe Kab TV „Ştiri cu Michael Laitman” din 26.01.2016

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: