Marii Cabaliști sunt suflete speciale

Intrebare: Cum au putut marii Cabalisti precum Ari, Baal HaSulam, Rabash si altii sa intre in perceptia lumii superioare singuri cu un grup, fara a avea un invatator? In prezent, exista mult material care nu era disponibil in trecut si nici conditiile care existau in trecut. Totusi, in ciuda a tot, este foarte greu de trecut bariera dintre lumea noastra si lumea spirituala.

Raspuns: In primul rand, nu ne putem compara cu Ari, Ramchal sau Baal HaSulam. Sunt suflete speciale care au venit in aceasta lume pentru  a ocupa un loc special in sufletul colectiv, precum inima, plamanii sau ficatul corpului uman de exemplu. Acestea sunt parti fara de care corpul nu se poate sustine.

Sunt de asemenea organe secundare in importanta a caror functie nu este imperativa pentru operarea intregului corp si care practic executa intructiunile restului de organe.

Invatam ca avem corpul construit si organizat precum sufletul. Are un creier, oase, tendoane, carne si piele, in general toate partile corpului, de sus pana jos, din interior in exterior, precis acordat cu structura sufletului.

Asadar, exista suflete care coboara in lumea noastra si sunt dezvoltate in ea, conform unei legi speciale lor. Daca luam in considerare cum se dezvolta un embrion in pantecul mamei, prima data se dezvolta o anumita parte, apoi alta, si apoi prima parte din nou. In general erste o ordine foarte interesanta.

Intelepciunea Cabalei cereceteaza aceasta ordine si o explica. Medicina indica simplu faptele care se observa, dar nimic mai mult de atat, in timp ce intelepciunea Cabalei ofera o explicatie precisa de ce diferitele parti ale corpului se dezvolta intr-o asemenea maniera, in intervale de timp diferite, prin urmarea unei secvente anumite.

Totusi, Ari, Baal HaSulam, Rashbi, Rabash si alti mari Cabalisti sunt suflete speciale care au venit in lumea noastra pentru a oferi continuitatea in formarea bazei sufletului colectiv, in timp ce noi nu ne putem considera a fi precum ei.

Daca am fi avut aceleasi conditii prealabile ca ei, ne-am comporta si am simti lumea aceasta complet diferit. Suntem parti simple ale sufletului colectiv si toata munca noastra se poate insuma doar in conexiunea reciproca, asa cum a fost descrisa de Moise.

Este scris in Tora ca Moise a dezvoltat o cale speciala. Batya, fiica Faraonului, l-a gasit plutind pe apa intr-un leagan. Prin urmare, l-a numit “Moses” provenind dintr-un cuvant care inseamna “a scoate” din apele Nilului. L-a adus in palatal regal si a fost crescut precum un print, ca un nepot al Faraonului.

Cand Moise a crescut, a devenit un mare Cabalist si si-a scos fratii din Egipt. In momentul in care a facut asta, socrul sau Jethro, regale din Midian, marele conducator si preot al  medianitilor, a venit la el. L-a invatat pe Moise cum sa reconstruiasca intregul sistem, si Moise l-a ascultat si a divizat oamenii in grupuri de zece, sute, mii si asa mai departe. Fiecare trebuie sa-si stie locul si sa lucreze in conexiune cu ceilalti. Din acel moment a devenit un obicei de a proceda in felul asta.

Indivizi speciali precum Moise au atins si au iesit in lumea superioara printr-o cale complet speciala de a-L descoperi pe Creatorul existent, in timp ce lucram cu poruncile din Tora, adunandu-ne in grupuri de zece cu sutele, miile si asa mai departe. In felul acesta invitam Lumina Superioara sa ne influenteze. Ne ridica si ne purifica, iar apoi atingem descoperirea lumii superioare

Din lectia de Cabala in limba rusa din 10/30/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed