Martor fals

Tora, “Deuteronomul” 05:17 : Să nu dai mărturii mincinoase asupra aproapelui tău !

  Omul trebuie să lucreze constant asupra sa, verificându-și gândurile, dorințele și intențiile, dacă sunt îndreptate către dăruire și dacă nu se păcălește singur.

Aceasta este o muncă foarte complexă, care se repetă de fiecare dată la un nivel mai înalt și la o mai adâncă metodologie a recunoașterii. Și, de fiecare dată, când treci la nivelul următor tot ce ai făcut în trecut, chiar și cu cele mai bune intenții, ți se par egoiste. Ce a fost pe plus la un nivel inferior devine pe minus la nivelul superior următor. Și astfel urcăm.

Prin urmare, până la finalul corecției vei fi acompaniat de dubii constante. Și, de fiecare data, vei fi convins că ele sunt corecte. Se va dovedi, într-adevăr, că tu furai, dar că nu simțeai asta în interiorul tău.

Ai plâns și ai suferit și se pare că doreai din toată inimă ta binele pentru toată lumea. Sunt mulți oameni în lume care se bat cu pumnii în piept clamând asta. Și când vin la noi, doar după câteva lecții simt cum totul era gol, plin de minciuni și decepții și încep să înainteze în adevărata dimensiune.

Întrebare: Cine este “aproapele” ?

Răspuns: Sunt eu și stările mele interne.

Iar “martorul fals” este la fel. Mărturisesc singur, despre mine și despre Creator. Deoarece Creatorul ește si ceea ce simt si construiesc in mine.

Din emisiunea de pe Kab TV „Sectele Cărţii Eterne” din 16.03.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: