Marxismul și înțelepciunea Cabalei

025.01Întrebare: În ce măsură una dintre principalele ipoteze ale marxismului este justificată din punctul de vedere al înțelepciunii Cabalei, că „O idee care captează masele devine o forță materială”? Marxismul are perspective într-o situație în schimbare?

Răspuns: Cu siguranță, atunci când o idee captează masele, ea devine puterea maselor. Aceasta a devenit deja puterea pumnului, constrângerea de această parte sau de alta. Deci, nu există nicio legătură sau relație cu spiritualitatea și înțelepciunea Cabalei.

Conexiunea dintre marxism și înțelepciunea Cabalei este văzută doar într-o coincidență foarte lipsită de consecințe între opinia lui Marx și starea unei societăți care începe să se dezvolte prin cooperarea reciprocă.

De asemenea, Marx a crezut că totul depinde de educația societății și în niciun caz nu a cerut revoluții care ar putea duce la victorie și ar putea schimba ceva într-un fel ca acesta.

Doar o societate adecvată poate fi schimbată și trebuie educată așa cum se educă un copil mic. O societate este în general ca un copil mic care poate obține rezultate bune printr-o educație adecvată. Și dacă nu, ar putea să vă creeze probleme de generații.

KabTV „Fundamentele Cabalei”, 19.02.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed