Bărbatul și femeia, partea 2

Cine este Adam?

Întrebare:  La început, Creatorul a creat o singură ființă creată. Această ființă creată sau program se numește „o singură dorință – Adam HaRishon” și constă, de asemenea, din părți feminine și masculine?

Răspuns:  Da, ambele părți se completează simultan și sunt interconectate.

Întrebare:  Alegoric, ei spun că mai întâi a fost creată doar partea masculină, Adam și că femeia a fost creată mai târziu din coastele lui. Cum explici asta?

Răspuns:  Este foarte simplu. Creatorul este calitatea dăruirii. Nu putem determina ce este, de fapt, deoarece este în afara noastră. Când este deja în noi, este definit ca o combinație de proprietăți masculine și feminine.

Întrebare:  Ce este aceasta fiinţă creată, „Adam”?

Răspuns:  Adam sunt cele zece Sfirot  ale dorinței de a primi, cu o intenție naturală, instinctivă de a dărui. Într-o astfel de formă, el poate fi numit înger. Adică este o calitate absolut ideală: foarte mică, într-o stare zero, care nu are nici recepție și nici dăruire.

Este foarte dificil să descifrezi toată această poveste, dar este posibil. În Cartea Zohar și în alte cărți Cabaliste, se explică că este vorba despre completarea reciprocă în partea primitoare și dăruitoare, atunci când sunt practic reduse la zero.

Prin urmare, Adam, așa cum numim acest sistem, nu este o persoană, nu este o ființă creată, ci o calitate care, relativ vorbind, include în sine forțele pozitive și negative, care sunt interconectate și se completează reciproc. Ele există în potențial. Acest dispozitiv de energie se numește Adam.

Întrebare:  Am studiat cele patru faze ale luminii directe. În ce fază a fost creat Adam? Are ceva de-a face cu cele patru faze?

Răspuns:  Nu. Mai întâi a apărut dezvoltarea celor patru faze ale luminii directe (Dalet Behinot de Ohr Yashar), apoi crearea lumilor: Adam Kadmon, Atzilut, Beria, Yetzira și Assiya. Și abia atunci au apărut condițiile pentru crearea sistemului numit Adam.

Din KabTV „Fundamentele Cabalei”, 12/31/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: