Măsoară de două ori, taie o singură dată

Întrebare: Oamenii încă pun aceași întrebare: Ce trebuie să facem în practică?

Răspuns: Dacă vorbim doar de o acțiune simplă, mecanică, atunci cu cât mai puțin cu atât mai bine. Mai puțin rău se va face. Dacă ești capabil să lucrezi doar cu mâinile, atunci nu o face deloc, așa cum este scris: Stai jos și nu face nimic, este mai bine.

Mai întâi, trebuie să ne angajăm gândul să discearnă. Asta, în special pentru aceia care sunt angajați serios în studiul Cabalei și trebuie să învețe restul lumii, ca o societate educațională, producând tot felul de tipuri de informații media și de diseminare despre Cabala și metoda ei. În acest caz, ar trebui să fie mult mai mult discernământ și foarte puțină acțiune.

Totuși, același lucru se potrivește și pentru toată umanitatea. Toată lumea trebuie să se influențeze singură, să influențeze dorința sa. De aceea, înainte de toate, trebuie să mă gândesc ce acțiune interioară și exterioară poate să îmi schimbe dorința, astfel încât să vreau să ridic MAN (o rugă pentru corecție). În esență, asta este ceea ce finalizează acțiunile mele. Trebuie doar să cer, să simt nevoia de schimbare, să ajung la dăruire, la fel ca Creatorul, să ies afară din mine însumi pentru a-l delecta pe El.

Deci, cum realizea asta? Dacă trebuie să fac anumite acțiune externe pentru asta, o voi face dar, în esență, acțiunile interioare sunt ceea ce se cere. Nu contează cât de simplă este o persoană, oricine se poate influența să înceapă să își dorească aceste tip de tranformare prin diferite metode, cum ar fi un film, muzică sau teatru. De fapt, fiecare persoană trăiește înăuntrul dorințelor sale și trebuie să ne gândim la cum să evocăm în noi o dorință de a ne transforma în dăruire.

Din partea a patra a Lecțiai zilnice de Cabala 12/29/10, “Înțelepciunea Cabala și filozofia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed