Maternitatea în criză

Comentariu: Un articol interesant a apărut în Rosbalt „Terapeutul a explicat de ce maternitatea este în criză”, în care: „Expertul [Otta Maria Bloch] a reamintit că maternitatea trece în general printr-o criză în aceste zile, iar printre motive nu se numără doar poziția schimbată a femeii, care trebuie să aibă timp să facă o carieră, să crească copii și să rămână o soție iubitoare.

„Atitudinea față de maternitate este, de asemenea, influențată de viteza crescândă a vieții, de un fond informațional dens și de o schimbare a valorilor în favoarea iubirii de sine. Acum, pentru mulți, succesul este bunăstarea financiară, capacitatea de a se distra aici și acum, fără a investi prea mult efort în acest sens. Iar meseria de părinte în sine presupune nu a primi, ci a dărui”, a remarcat Maria Blokh.

Întrebare: Care este comentariul tău despre asta?

Răspuns: Am ajuns la un egoism atât de mare încât nu ne dorim copii! Nu vrem să creștem copii, nu vrem să dăm nici măcar copiilor noștri. Să-i lăsăm să crească așa cum vor sau să lăsăm statul să se ocupe de ei și să aibă grijă de ei. Nu noi.

Aceasta este maternitatea în criză, aceasta este familia în criză în general. Și ce este o familie dacă nu există copii? Dacă înainte oamenii erau împotriva internatelor, grădinițelor și a altor instituții de acest gen, astăzi este invers: „Cum pot să-mi trimit copilul undeva ca să pot avea grijă de mine?”, spune o femeie modernă.

Comentariu: Vom reveni la maternitatea normală?

Răspunsul meu: Cred că o vom face. Prin suferință, dar va veni.

Întrebare: Este corect să spunem că meseria de părinte în sine nu implică primirea, ci dăruirea?

Răspuns: Bineînțeles.

Întrebare: Deci, avem o criză în dăruire?

Răspuns: Da. În general, întreaga natură este construită pe faptul că, prin atitudinea noastră față de copii, învățăm să dăruim, apoi să dăruim altora: adulților, celorlalți, societății și apoi întregii naturi.

Întrebare: Dar vedem că o mamă se bucură nespus de mult când copilul ei îi zâmbește sau când ia o lingură de terci. Vedem că aceasta este o mare plăcere. Unde se duce? De ce nu vor să continue acest lucru mai departe, să dea naștere la mai mulți copii?

Răspuns: Nu sunt ele de vină. Natura le-a făcut așa. Aceasta vrea ca oamenii să conștientizeze cât de egoiști sunt, că acest egoism îi conduce și, prin urmare, ele sunt mame în regulă.

Întrebare: Cum poți altfel să dai naștere?

Răspuns: Trebuie mai întâi să schimbi obiectivul și apoi să dai naștere.

Întrebare: Care ar trebui să fie obiectivul? De ce dau naștere unui copil?

Răspuns: Doar pentru binele lumii. Pentru ca în lume să existe mai mulți oameni buni și drepți, voi da naștere și îmi voi crește copiii în acest fel. De asta le dau naștere. Am ajuns în punctul în care trebuie să ne ocupăm corect de intenție: Care este motivul pentru care o fac?

Întrebare: Adică, intenția va deveni principalul lucru atunci când voi da naștere unui copil?

Răspuns: Da. Mai întâi intenția, apoi acțiunea.

Întrebare: De aceea are loc acum această criză?

Răspuns: Da.

Întrebare: Dar se va întâmpla asta?

Răspuns: Cu siguranță se va întâmpla!

Întrebare: Și așa vor da naștere la copii?

Răspuns: Da. Și va fi o lume nouă.

Întrebare: Vor fi acești copii mai fericiți?

Răspuns: Bineînțeles că da! Ei vor fi îngrijiți într-un mod diferit și vor simți că se nasc într-o lume nouă, și vor dori să trăiască în această lume.

Întrebare: Vor fi și mamele mai fericite?

Răspuns: Bineînțeles. Ele vor ști de ce copilul lor crește, trăiește și există. Vor simți însăși natura infinitului.

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman” de la KabTV 8/12/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: