Maturizarea societății – Nu există rău fără bine

Întrebare: Cum se referă Înțelepciunea Cabalei la inegalitatea din societatea israeliană? De exemplu, cineva muncește foarte greu și nu câștiga mult, iar altul nu face nimic și câștigă foarte mult; el trăiește foarte bine.

Răspuns: Foarte simplu, trebuie să cunoaștem sistemul prin care se rotește lumea noastră, iar societatea noastră, poporul evreu, trebuie să știe chiar mai mult. Altfel pare că toate acestea se întâmplă haotic în timp ce este o ordine foarte strictă aici. Nu oamenii sunt cei care determină asta.

Societatea umană operează conform unor legi precise și clare ale naturii care sunt similare cu legile fizicii în lume. Este pur și simplu necesar să le cunoaștem.

Nu le cunoaștem și de aceea nu putem gestina societatea și chiar dacă am afla o parte din aceste procese, le-am folosi în mod egoist.

Natură ne împinge către un singur sistem integral. Descoperim asta la nivelurile mineral, vegetal, animal; chiar și începutul nivelului uman este revelat în lumea noastră din ce în ce mai mult. Asta înseamnă că lumea noastră devine cu adevărat un mic oraș global.

Întrebare: Rețelele sociale sunt de mare ajutor în această integrare. Ar putea fi asta ceea ce am așteptat, căci asta va mută omenirea la următorul nivel de dezvoltare?

Răspuns: Cu siguranță nu. Desigur că această este o binecuvântare deghizata. Nu este rău fără bine. Noi scurtăm timpul de maturare prin intermediul acestora.

Astăzi, rețelele sociale lucrează pentru a se asigură că ne dăm seamă repede cât suntem de nepotriviți pentru orice, cât de egoiști suntem, cum nu putem să ne aflăm în conexiunea corectă și cum ură ne respinge unul față ce celălalt. Rețelele sociale revelează gradual asta și în principiu, trebuie să ne conducă la concluzia că din cauza asta ne apropiem de extincție. Societatea nu poate există în felul acesta.

Dacă ajunge la conștientizare mai rapid, până nu se va deteriora totul în războaie, asta o să fie bine. Posibilitatea unui război mondial nuclear există atâta timp cât nu înțelegem că trebuie să facem urgent ceva în legătură cu noi înșine.

Din webinarul de pe zahav.ru din 13.01.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed