Maturizează-te din etapa de „Pantaloni scurti”

219.01Întrebare: Ce se întâmplă în starea intermediară, când omul nu a simțit pe deplin puterea dăruirii și nu și-a încheiat pe deplin munca cu egoismul său? El nu este nici aici, nici acolo.

Răspuns: Nici aici, nici acolo nu este cea mai complicată, suspendată stare. Este necesar să faceți totul cât mai curând posibil pentru a o depăşi; nu mai e nimic de făcut.

Întrebare: Dar toată această cale este încă o tranziție între cele două lumi?

Răspuns: Înțeleg că această cale este neplăcută, dar nu poți scăpa de ea.

Aceasta este calea în care descoperi simultan atât coborâri cât și ascensiuni, și totuși nu le poți echilibra, completa una cu alta sau justifica. De aceea anii de luptă interioară și de adaptare la noile condiții spirituale sunt foarte grei. Văd asta la studenții mei dar, din păcate nu pot să-i ajut mai mult decât ceea ce fac.

La fel ca un profesor la școală, poate el face ceva în locul elevului? Elevul este obligat să-și parcurgă anii de școală, să absoarbă el însuși tot materialul și să finalizeze numărul necesar de sarcini, teste și examene, pentru că altfel nu va ști nimic și nu va putea ieși în viață.

Trebuie să facă ceva. În caz contrar, va trebui să facă față lacunelor uriașe. Cel puțin termină școala și are o idee despre ce înseamnă biologia, zoologia, botanica, geografia, istoria și matematica, măcar ceva, cumva.

Poți termina școala și universitatea și, în general nu știi nimic. Poate că nu vei avea nevoie de toate acestea în viața ta, cu excepția unei înțelegeri generale a ceea ce se întâmplă.

Dar în spiritualitate este diferit. Dacă nu cunoașteți legile universului, dacă nu reușiți să le aplicați, atunci lumea superioară nu vă va fi revelată. La urma urmei, o atingi în măsura în care înțelegeți, puterea voastră de adaptare. Dezvălui practic doar cu ce poți lucra.

Ca un copil, căruia i se deschide doar o mică parte din lumea înconjurătoare. Nu înțelege ce există deasupra lui. Este interesat de jucăriile lui și de mama lui; iată mașina lui, ceva mare care se mișcă și aceasta este lumea lui. Orice altceva, ceva mult mai mare, mai ales din punct de vedere al calității, precum conexiunile dintre oameni și altele asemenea, nu le înțelege deloc. El știe că aceasta este dădaca lui, aceasta este mama lui, aceasta este bunica lui și faptul că există un fel de conexiune între ei, că există un fel de viață în spatele lor, toate acestea încă nu sunt pentru el.

Dacă nu ieșim din această stare, nu vom descoperi nimic. În lumea spirituală, dacă nu ai dezvoltat puterea de a înțelege, realiza și interacționa în interiorul tău, atunci rămâi la același nivel. Nu poți crește automat. Crești doar în măsura în care deschizi lumea cu cunoștințele și abilitățile tale.

KabTV „Am primit un apel. Toată suferința are un scop” 11.02.2012

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: