Menorah – un simbol al unității Lumini

Torah, „Numeri” 8: 1-8: 2: Domnul a vorbit lui Moise, și a zis: Vorbește lui Aaron și spune-i: Când lumina lămpilor tale, cele șapte lămpi, vor arunca lumina lor spre fața menorah-ei.

Întrebare: De ce secțiunea săptămânală a Torei, BeHaalotcha începe cu descrierea Menorah–ei (lampa)?

Răspuns: Pentru că Menorah (lampa) este întruchiparea Luminii care coboară de sus până la sufletele omenești. Este o Menorah cu șapte lumânări, care este întruchiparea a șase Lumini care coboară de Sus: Hesed, Gvura, Tiferet, Netzach, Hod, Yesod . Toate cele șase Lumini aparțin de Zeir Anpin, o structură pe care o numim Creator. Creatorul este un concept relativ care îl simbolizează pe cel care este deasupra noastră. Deoarece Zeir Anpin este Malchut este revelat ca şi Creatorul care priveşte către noi.

Dacă vom urca la nivelul lui, se ridică deasupra noastră, din nou, și astfel încât există un Creator diferit de fiecare dată: ne vom schimba si urcăm, El se schimbă și urcă. Totul este relativ. Creatorul funcționează și ne influențează cu cele șapte Lumini și așa Menorah este numită lampa cu șapte lumânări (trei lumânări pe dreapta, trei pe partea stângă și una în mijloc), care simbolizează legătura noastră cu Creatorul.

Astfel, ne-am schimbat proprietăţile noastre în atributele opuse, atributele de a primi în atribute de dăruire, și poate ilumina ca El. Trei lumânări pe dreapta și trei din stânga simbolizează liniile de la stânga la dreapta și noi, care suntem în mijloc suntem pe linia de mijloc în lucrarea spirituală. Dintre toate elementele care simbolizează atributele diferite ale conexiunii între Creator și ființele create, lampa este cel mai strălucitoar și mai proeminent simbol al acestei conexiuni.

De a KabTV „Secretele din Cartea Eternă” 2/4/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: