Menține-te în echilibru

751.1Întrebare: O persoană nu se vede pe sine ca parte a naturii. Această percepție îi este ascunsă. El nu înțelege că este unul cu biosfera și că, perfecționându-și forma fizică, perfecționează biosfera. Prin urmare, oamenii nu au nicio motivație de a face exerciții fizice și nu mai fac nimic.

Cum poate o persoană să-și schimbe viziunea asupra lumii pentru a vedea că este una cu natura, o parte a acestei creații naturale care poate continua să se îmbunătățească? Cum îi putem da o astfel de motivație?

Răspuns: Știința Cabala explică faptul că suntem o parte a naturii, partea sa cea mai dezvoltată, egoistă. Vrem să subjugăm natura și să o folosim în cea mai mare dorință egoistă. De regulă, acest lucru nu ne avantajează, mai ales pe termen lung, deși uneori vedem că aparent obținem beneficii imediate din folosirea naturii în mod egoist.

Cel mai important lucru pentru noi este să fim în echilibru cu natura. Tot ceea ce corpul ar trebui să obțină, încearcă să-i dai cantitativ și calitativ în forma de care are nevoie, în același timp înțelegând că același rău va veni dacă nu i-am fi dat suficient. Adică excesul este aceeași otravă ca și lipsa nutrienților. Trebuie să învățăm să ne menținem echilibrul.

Întrebare: Din păcate, nu există norme în medicină care să definească cât de mult ar trebui să se miște o persoană, cât și ce să mănânce. Este libertate deplină: dacă vrei, mișcă-te; dacă vrei, nu te mișca; dacă vrei, mănâncă; dacă vrei, nu mânca. Ce părere ai?

Ar fi bine să avem o normă canonică din natură prin care oamenii să se poată ghida?

Răspuns: Chiar nu există o astfel de normă. Dar Cabala spune că, dacă o persoană se gândește la dezvoltarea sa spirituală și fizică în așa fel încât să se completeze reciproc, va găsi această cale de mijloc.

Întrebare: Adică, avem un anumit navigator în interior care este inactiv pentru moment?

Răspuns: Da. Dacă îl tratăm cu sobrietate, îl tratăm normal, vom începe să-l simțim.

Din „Întâlniri cu Cabala” de la KabTV, 29.07.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: