Mergi în credință deasupra rațiunii

Dr. Michael LaitmanÎntrebare: Dacă înțelepciunea Cabalei este o știință, cum o putem lega de credința deasupra rațiunii? Credința pare să nege știința.

Răspuns: Suntem la nivel corporal împreună cu științele, artele și așa mai departe și în ele ne putem dezvolta.

Totuși, cum ne dezvoltăm? Este doar în interiorul ego-ului. Ego-ul se dezvoltă și noi ne dezvoltăm odată cu el, dar de astăzi, ego-ul și-a încheiat de fapt dezvoltarea.

Despre ce științe și arte vorbim? Vedem că astăzi totul pare să fie blocat, întârziat și să ajungă într-o fundătură, într-o criză. Se întâmplă de câteva decenii acum. Poate că oamenii pur și simplu nu înțeleg, dar oamenii de știință înțeleg.

Ego-ul a atins apogeul și a încetat să se dezvolte după 6.000 de ani de la un punct de pornire zero până astăzi. Am trecut printr-un proces de evoluție în acest timp și ne-am ridicat la un anumit nivel în domeniile artelor și științelor în care ego-ul s-a epuizat deja.

De fapt simțim că nu mai dorim nimic. Astăzi, nu acordăm atenție la nimic și nici măcar cercetarea spațială sau alte științe nu ne mai interesează.

Deci, cum trecem la următoarea etapă acum? Următoarea etapă este un nivel total diferit și trebuie, de asemenea, să creștem în el, deoarece poate exista și un nou ego necunoscut sau anumite dorințe.

Această tranziție trebuie să fie foarte specială. Nici măcar nu înțelegem ce este. Este o tranziție către o nouă dimensiune.

An Operation In "Faith Above Reason"

Este total diferit în atributele sale, există forțe total diferite și conexiuni diferite. Este ca lumea noastră, dar într-un mod total diferit. Nivelurile mineral, vegetal, animal și vorbitor ale naturii sunt conectate după diferite legi, legile unei noi dimensiuni, legile a ceea ce numim lumea spirituală.

Noua dimensiune se numește lumea spirituală, deoarece o domină credința deasupra rațiunii, ceea ce înseamnă dăruire deasupra primirii. Scopul existenței corporale este primirea. În lumea spirituală, însă, scopul este dăruirea.

Deci, cum putem trece la o percepție opusă în care Keter-ul inferior devine Malchut-ul superior? Cum putem trece de la cele zece Sefirot egoiste la cele zece Sefirot altruiste? Numai dacă ne facem o operație asupra noastră înșine cu credință deasupra rațiunii.

Rațiunea se referă la ceea ce am avut la nivel corporal, iar credința este cea care mă ghidează la nivel spiritual. Astfel, mă ridic.

De aceea se spune în toate sursele că cel mai important lucru pentru noi este credința deasupra rațiunii.

Care este sensul practic al credinței deasupra rațiunii? Înseamnă că motivul nostru anterior se răcește treptat. Ni se dă ajutor aici, deoarece nu putem avansa prin rațiunea noastră anterioară și începem imediat să ne ridicăm deasupra ei. Acesta este motivul pentru care există o anumită coborâre după un congres, adăugarea ego-ului.

În ciuda acestui lucru și împreună cu aceasta, trebuie să urcăm și să avansăm mai puternic spre conexiunea dintre noi. Acesta este motivul pentru care trebuie să studiem, să încercăm să ne conectăm, să diseminăm și să facem totul pentru a obține o conexiune mai puternică între noi.

Ar trebui să simțim înclinații opuse, deoarece trebuie să facem totul pentru a le aprofunda mai mult.. Grupul nostru global trebuie să se conecteze mai puternic. Acesta este motivul pentru care ar trebui să studiem, să diseminăm și să facem tot ce trebuie făcut. Totul este doar pentru a ne conecta în interior la același sentiment pe care l-am avut într-un congres, dar la nivelul următor, la un nivel superior.

Ce ne lipsește pentru a ajunge la asta? Ne lipsesc acțiunile reale.

Există Isra-el, care înseamnă „Yașar Kel” (direct către Creator). Aceasta înseamnă că Israel este fiecare prieten care tânjește după atingerea spirituală. Există o altă parte numită „Tora”, care provine din cuvântul aramaic „Oraita – Or – lumină”. Conceptul de Tora include grupul, conexiunile, garanția reciprocă și așa mai departe, adeziunea tuturor la acesta, scopul nostru. Aceasta este calea exactă pe care trebuie să avansăm.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 21.07.2013, „Credința deasupra rațiunii”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed